Vinst och förlust för damlaget!

Foto: Mats Engfors, Fotographic
Damlaget inledde på lördag med att vinna mot seriefyran HK Tyresö Strand med 34-27 efter 18-12 i paus. Det var ett heltaggat damlag vi fick se under lördagen. Efter en fin period under andra delen av 1:a halvlek då de gick från 8-8 till 15-8 var det egentligen aldrig något snack om saken. Tjejerna var helt klart det bättre laget och som vanligt stod Elin Hoffman som en stabil utpost i målet. Extra roligt var det att se flera av våra unga tjejer ta för sig rejält i form av Hanna Nilsson, Alice Edholm och Fanny Jäger Röding. Även debutanten Emilia Ekström gjorde två fina mål på kontring. Av de mer etablerade så syntes Carin Bergdahl och Terese Lindström mest.
Terese Lindström stod för två gedigna insatser
Foto: Mats Engfors, Fotographic
Elin Hoffman spelade återigen på en riktigt hög nivå.
Foto: Mats Engfors, Fotographic
Under söndagen var det dags för suveräna serieledarna Nacka HK där allt annat än en förlust hade varit en praktskräll. Tjejerna började dock riktigt bra och höll jämna steg med Nacka i 20min. Tyvärr drabbades sedan Carin Bergdahl av ett direktrött kort i den 21 min. Tjejerna gav dock inte upp utan kämpade på. I paus hade dock Nacka kapat åt sig en ledning med 4 mål. En ledning som sedan växte under hela 2:a halvlek, vilket slutade i en förlust med 24-35. Det blev helt enkelt för jobbigt att stå emot seriesuveränen utan de båda nyckelspelarna på 9m Petra Söderström och Carin Bergdahl. Terese Lindström stod än en gång för en finfin insats och har verkligen kommit igång efter juluppehållet. Glädjande fick också Mathilda Jonsson igång målskyttet igen. Något som kommer bli viktigt mot slutet av serien. Noterbart i övrigt från matchen var att Nackas superlöftet Isabelle Andersson noterades för 13 mål.
Nacka HK blev för svåra i söndagens match
Foto: Mats Engfors, Fotographic
Även damernas u-lag var i farten under söndagen då de besegrade Nordmaling hemma i Hildursborg med klara 31-17. Nästa match för damerna är på söndag 1600 hemma i Hildursborg mot HK Silwing/Troja.