Viktig Hemmamatch!

Redan ikväll fredag klockan 19:00 är det dags för match igen, RP IF Linköping kommer på besök till Hildursborg.

Linköping har likt våra herrar börjat säsongen tungt och har en målskillnad på -30, vilket betyder att de innehar positionen ovanför våra herrar i tabellen. Däremot kom det en vinst med 29-28 i senaste matchen på hemmaplan mot Hammarby. Även fast Hammarby saknade några spelare så var detta en meriterande seger mot starkt motstånd. Linköping höll sig kvar via kval senaste säsongen, där de slog ut HK Ankaret i bäst av tre matcher. De har sen dess tappat sin mycket duktiga målvakt Samuel Johannesson till Handbollsligalaget Hallby. Två viktiga spelare som är kvar är David Näsman med bra skytte på V9 och Hugo Nylund Kindefors på V6, som trots att han är född 00 är en av laget bästa målskyttar. En annan likhet med vårt lag är att även dem är ett ungt lag, med äldsta spelaren född 92, sedan flertalet födda 95 samt 00. Detta lär bli en spännande match där båda lagen är i stora behov av poäng i bottenstriden!

David Näsman. Foto: RP IF Linköping

Våra egna herrar kommer återigen från en solklar förlust, denna gång på bortaplan mot Kungälvs HK med 38-22. Matchen började svagt och våra killar låg under med 9-1, Efter en timeout och skärpning av spelet så jobbade dem ikapp sig till 12-9, sedan var resultatet 17-12 i halvtid. Men känslan var att efter en bättre period sen den dåliga starten, att grabbarna ändå var med i matchen. Sedan hände samma sak som hände i andra halvlek hemma mot Lindesberg, matchen slutade som tidigare sagt 38-22. Detta innebär att andra halvlek förlorades med 21-10. Viktigt blir att vara mer jämna över 60 minuter, en bra 20 minuters period kan inte följas av en dålig andra halvlek. Grabbarna behöver hitta självförtroendet och säkerheten i försvarsspelet för att sedan kunna trycka i 1a och 2a fas för att få enkla mål. Något som märkts tydligt senaste tiden är att försvarskuggen Axel Magnusson saknas, Axel är tyvärr ännu skadad och otillgänglig för spel. 

De har denna vecka fortsatt att träna på hårt för att kunna bärga första poängen denna säsong, vi hoppas publiken sluter upp och stöttar våra killar på hemmaplan i borgen och ger dem den extra energi som behövs. Kan du inte se matchen live kommer att sändas på Solidsport i vanlig ordning. Där kan ni även prenumerera månadsvis och få tillgång till samtliga Allsvenskan-matcher under säsongen – samtidigt som ni stöttar Bodens BK Handboll!