Veckans Matcher!

Damer

Foto: Mats Engfors / Fotographic
Damer division 1

Spelledigt denna vecka. Nästa match är mot AIK söndag 9/12 på hemmaplan. AIK ligger i skrivande stund på en 6e plats efter fyra vinster och lika många förluster på de inledande 8 matcherna. De kommer till spel mot BBK med två raka vinster i bagaget; den senaste efter en imponerande insats mot topplaget HK Silwing/Troja som slutade 27-23. 2 poäng nedanför i tabellen hittar vi våra damer som visat god form på senare tid. De tre senaste matcherna har resulterat i två vinster och en förlust. Förlusten kom med uddamålet mot tablellfyran Västerås/Irsta i gårdagens match. Allt bäddar för en jämn och spännande tillställning mellan två formstarka lag!

Damer division 2

En tuff uppgift väntar för damerna division 2. De möter nämligen Kiruna nu på lördag 1/12 på bortaplan. Kiruna har fått med sig 10 poäng på 7 matcher, vilket placerar dem på en 4e plats i tabellen – detta på 3 matcher mindre spelade än tabelltvåan Kramfors-Alliansen på 12 poäng. Kiruna kommer till spel med en förlust på hemmaplan i senaste matchen mot Norrfjärden (20-21). BBK kommer även dem från en förlust i senaste matchen efter en jämn kamp mot Kramfors-Alliansen (20-25).

Herrar

Foto: Mats Engfors / Fotographic
Herrar division 1

För herrarna väntar serieledarna HF SIF på bortaplan söndag 2/12. HF SIF är utvecklingslaget till Allsvenska Skånela IF och består av unga välskolade spelare som tog steget upp från divison 2 ifjol. På de 8 inledande matcherna har laget vunnit 6, poängtappen kom efter en kryss mot Skuru och en förlust mot Tumba. De individuellt skickliga spelarna styrs av taktiskt skickliga tränare som får ut mycket av sin trupp. Deras 7 mot 6 spel med vassa kanter och Gustav Näslund på högernio ställer till det för många lag vilket blir en utmaning för BBK. Läget i den egna truppen är god efter vinsten senast mot HK Eskil där de stod för kanske deras hittills bästa halvlek under säsongen. Formen känns stigande och det kommer utan tvekan bli en spännande kamp på söndag!

Herrar division 3

Herrarna division 3 åker tillsammans med damerna division 2 för att ta sig an Kiruna HK lördag 1/12. Kiruna har stått för 2 vinster och 1 oavgjord på de 3 inledande matcherna vilket placerar dem på en andraplats i tabellen, 3 gjorda mål färre än Öjeby IF som innehar förstaplatsen på samma antalet poäng (5). Två spelare att hålla extra koll på är Elias Lindmark och Daniel Isaksson som stått för 26 mål på 3 matcher, detta trots Elias frånvaro i matchen mot Öjebyn (24-24). För herrarna i BBK är formen uppåtgående efter två snöpliga förluster. Laget har tränat på bra och har fått några “ny-gamla” förstärkningar på spelarsidan vilka bidrar med rutin till den unga truppen. Spelarna är även oerhört sugna på säsongens första poäng och kommer göra allt för att ta med sig dem hem till Boden!