Ny vecka, nya matcher!

Foto : Mats Engfors, Fotographic

Matcherna sänds på Solidsport! 

Damer div 2

Denna vecka är en intensiv handbolls-vecka om man är BBK:are då samtliga av våra 4 senior-lag har match denna vecka. Först ut är de båda utvecklingslagen som åker till Norrfjärden under onsdagen. Damernas match spelas klockan 18:00 mot ett Norrfjärden som i nuläget ligger på en sjätteplats i tabellen efter 9 spelade matcher. 4 vinster, 4 förluster samt 1 oavgjord har dessa 9 matcher resulterat i. Norrfjärden är även dem ett ungt lag med många juniorspelare i sin trupp, och är utöver vårt egna lag det enda som ställer upp med ett flertal spelare födda 2002 i truppen. Hetast i målprotokollet är dock 24-åringen Lisa Lundström som gjort 26 mål de senaste 4 matcherna. Våra egna tjejer som haft en lite tuffare inledning på säsongen ligger just nu på 2 poäng efter 7 spelade matcher. Laget består till större delen av juniorer och till och med några a-flickor som visat att även dem kan mäta sig med seniorerna. En av dessa är Lisa Stoltz som mäktade med hela 10 mål i senaste matchen mot Kiruna!

Matchen mot Norrfjärden är dock bara den första av U-damernas 3 matcher denna vecka då de även ska iväg på turné till Härnösand och Kramfors under helgen. Lördagens match är mot Härnösand, ett lag som pendlat upp och ner mellan division 1 och division 2 under de senaste säsongerna. Mötet på Hildursborg för två månader sen slutade med en 6-måls förlust och i nuläget håller Härnösand till på förstaplatsen i tabellen med endast en förlust efter 10 spelade matcher, vilket bör innebära att även denna match kommer bli en tuff match för våra tjejer. Målskyttet i Härnösand är ganska jämnt fördelat där det bland annat finns 5 spelare som gjort mellan 25 och 27 mål.

Söndagens match spelas mot 4:e placerade Kramfors-Alliansen, som efter 10 matcher samlat ihop 5 vinster, 2 oavgjorda samt 3 förluster. Kramfors består nästan uteslutande av tjejer födda 2000 och har även dem varit uppe till Hildursborg i år. Den matchen resulterade i en 5-måls förlust för våra tjejer. I målprotokollet är det skytteligatrean Nora Öberg som sticker ut med sina 55 mål.

 

Herrar div 3

Efter damernas match klockan 20:00 är det dags för våra U-herrar att spela match, även dem mot Norrfjärden! De ligger just nu sist i tabellen med 3 förluster, de har däremot endast -8 i målskillnad, vilket tyder på att det har vart 3 jämna matcher, nu senast förlust med 17-18 i derbyt mot Öjebyn. I Norrfjärden finns det ett välkänt ansikte för oss bodensare i målvakten Hannes Lindström, som var med och hjälpte våra herrar upp till division 1 säsongen 16/17. Utöver Hannes så finns de några rutinerade kuggar i bland annat bröderna Jens- och Erik Karlsson som tillsammans stått för 25 mål på dessa 3 matcher, vilket gör dem till lagets bästa målskyttar. Till skillnad från vårt egna lag där majoriteten är födda mellan 97-01 så har Norrfjärden ett blandat lag, där äldsta är född 78 och yngsta 02. Våra egna killar kommer till spel med samma lag som senast mot Kiruna, + att Erik Lundgren nu är tillbaka från sjukdom. Senast blev det 27-27 borta mot Kiruna efter att Morgan Berg räddat straff i slutskedet och Oskar Lundgren kvitterat i slutsekunderna kort därefter. Även Marcus Häggström gjorde en bra match med 7 mål framåt. Roligaste nyheten måste dock vara att Nils Forsmark (aka ”king of the north”) var tillbaka i spel efter ett litet uppehåll och gick av planen som matchens lirare!

 

Damer div 1

Div 1-damerna är det enda av våra 4 lag som har hemmamatch denna vecka, då de på söndag tar emot AIK. AIK som vann divsion 1 för två säsonger sedan hade en tuff säsong i Allsvenskan. På 22 matcher lyckades de spela ihop 12 poäng, vilket inte räckte för att hålla sig kvar. Truppen i år ser en hel del annorlunda ut jämfört med senast de två lagen möttes. Efter 9 spelade matcher befinner de sig 4 poäng före våra egna tjejer och en sjätteplats i tabellen. Lagets bästa målskytt är den i dagarna 17-årige Ella Sjöberg, som med sina 55 mål befinner sig på en andraplats i skytteligan sett till spelmål. Den enda som i nuläget mäktat med fler spelmål än Ella är Strand Hudiksvalls Maja Allgulander, som i stort sett tagit hem skytteligan varje år hon spelat i denna division.

 

Herrar div 1

På söndag klockan 15:00 är det herrarnas tur att spela match igen, denna gång mot Silwing/Troja. De har öppnat säsongen starkt och ligger just nu 2a efter 9 spelade matcher på 12 poäng. Förra säsongen när lagen mötte varandra blev det 1 vinst var, hemmavinst för båda lagen. Jämfört med förra säsongen har Silwing däremot haft en del spelar-tapp och nyförvärv. Men fjolårets skytteligavinnare Ivan Wrede finns ännu kvar, som även denna säsong ligger i toppen med hela 62 mål på 9 matcher. tre starka nyförvärv i Linus Pellas, Patrik Sandberg, en ung talang senast från Hammarby, men var länge del av Skurus duktiga 99-kull där nu flera spelar regelbundet i handbollsligan med Hammarby, och sistnämnde Jacob Holmberg som våra herrar mötte i Mantorp föregående säsong har även tillkommit. De har gjort 43 respektive 48 och 27 mål mål vardera. Tillsammans har dessa fyra alltså gjort 180 av lagets 264 mål, det blir med andra ord viktigt för våra killar att hålla extra koll på dem! Även Patrik Söderström som gjorde sin första match senast i förlustmatchen mot Skuru är en rutinerad kugge med rutin från Allsvenskan med Tyresö.

Våra egna herrar kommer senast från en stor förlust borta mot ett duktigt SIF som utnyttjade lagets misstag framåt med sylvassa kontringar, samt hittade luckor i försvarsspelet. Därför kan nog alla räkna med att herrarna är rejält revanschsugna inför denna match mot Silwing. Inför helgens match är förhoppningsvis Axel Magnusson tillbaka i spel efter sin frånvaro senast. Laget tränar på bra hela veckan och förbereder sig inför matchen genom att sätta ett stabilt, tufft försvars- och målvaktsspel för att sedan trycka i 1a och 2a fas som är ett av lagets styrkor.

 

Sammanfattning matchtider

Dam 2 Norra

Vs. Norrfjärdens IF – Onsdag 5/12, 18:00, Norrfjärdens Sporthall [Solidsport]

Vs. Härnösands HK – Lördag 8/12, 16:45, Öbacka SC

Vs. Kramfors-Alliansen – Söndag 9/12, 13:00, Ådalshallen Kramfors

 

Herr 3 Norra

Vs. Norrfjärdens IF – Onsdag 5/12, 20:00, Norrfjärdens Sporthall  [Solidsport]

 

Dam 1 Norra

Vs. AIK – Söndag 9/12, 15:00, Hildursborg [Solidsport]

 

Herr 1 Norra

Vs. HK Silwing/Troja, Söndag 9/12, 15:00, Högdalshallen [Solidsport]