Uppsnack inför HK Eskil!

Eskil har inlett säsongen med 3 vinster och 4 förluster vilket gör att de i nuläget ligger på 6 poäng. Eskil spelade i division 1 även förra säsongen där de slutade på 5:e plats, en placering framför oss. De två mötena under fjolårets säsong resulterade i 1 vinst och 1 förlust. Vinsten på bortaplan kom efter en stark upphämtning där underläge med 24-18 efter 49 minuters spel slutade med 27-28 och vinst till vår fördel. Den totala ledningen innehar dock Eskil då de slog oss med 18-24 hemma i borgen.

Några spelare att hålla extra koll på är de båda kanterna Viktor Wansulin och Ludvig Öhrbom som kommer till spel med 21- respektive 24 gjorda mål de 4 senaste matcherna, där den sistnämnde även visat sig vara en god tillgång för Eskil som vänster- och mittnia.

Jämfört med tidigare säsonger har Eskil genomgått vissa förändringar i truppen där spelare lämnat och ersatts med framförallt spelare från ungdomsleden. Detta är ett lag som, likt oss, vill spela med ett starkt försvarsspel som grund för att sedan vinna boll och trycka därifrån. De spelar med ett flexibelt försvarsspel där de växlar mellan 3-2-1, 5-1 och 6-0 beroende på matchbild och motståndare vilket kan ställa till det för många lag. Det gäller för våra spelare att ha hjärnan med i matchen för att försöka hitta lösningar beroende på hur Eskil väljer att ställa upp. Tränare för laget är Mattias Holmqvist som känner till oss väl då vi både mött honom i Eskil föregående säsong samt i Bolton i kvalet till division 1.

Läget i den egna truppen är god. Samtliga spelare är tillgängliga och formen är på uppåtgång efter förra helgens snöpliga poängtapp mot HK Tyrold. Ni kan förvänta er ett taggat gäng som är sugna på att knipa två poäng.

Matchen spelas imorgon (lördag) 16.00 på Boden Arena och FRI entré gäller!