Foto: Mats Engfors, Fotographic

Damlaget tar på lördag 15.00 emot serietrean Strands IF på hemmaplan i Hildursborg. Det är en mycket svår uppgift tjejerna har framför sig för Strands IF är något av en mardrömsmotståndare. Senaste gången de lyckades ta poäng mot dem var våren 2014 och då var Strand redan klara seriesegrare. Efter den segern har det blivit idel förluster, så även i höstens bortamatch då Strand vann på hemmaplan i Hudiksvall med 28-23. För att tjejerna ska undvika en negativ kvalplats krävs det dock seger både på lördag och nästa helg mot Gimonäs. Det räcker dock inte bara med det utan någon ur trion AIK, Gimonäs eller Tyresö/Strand måste förlora bägge sina två kvarvarande matcher. Ingenting är dock omöjligt eftersom Tyresö har två svåra matcher kvar på bortaplan samt att AIK och Gimonäs möter varandra till helgen.

Det hela blir inte enklare av att Strands IF har mycket att spela för. De ligger just nu en poäng bakom Kungsängen som innehar den Allsvenska kvalplatsen. Strand förfogar också över seriens särklassiga skyttedrottning Maja Allgulander. Allgulander toppar i vanlig ordning skytteligan överlägset och har hittills i år gjort hela 168 mål på 20 matcher. D.v.s. hon snittar lite drygt 8 mål per match. Det tillhör inte ovanligheterna att hon gör hälften av sitt lags mål i vissa matcher. Övriga spelare att se upp med i Strand är skytten Hedda Forsberg, genombrottsstarka Petra Jönsson samt unga Tilda Ekvall.

När det gäller våra egna tjejer så är vi något osäkra på statusen och exakt vilka spelare som kommer till spel. Förhoppningsvis kan de dock ta fram det spel som vi vet finns där när dom har sina bästa stunder. I vanlig ordning gäller det också att få till ett bra försvarsspel samt minimera de tekniska felen, vilka har varit alldeles för många i vissa matcher. Tjejerna är dock laddade för att avsluta säsongen på allra bästa sätt och behöver all hjälp de kan få från läktarplats. Lördag 15.00 Hildursborg – be there!