Foto: Mats Engfors, Fotographic

Våra damer tar lördag emot tabelljumbon Enköping hemma i Hildursborg. Det är också den första hemmamatchen 2019 efter att serien vänt. Tjejerna kommer förhoppningsvis till match stärkta av den mycket viktiga bortasegern mot AIK för två veckor sedan. En match där AIK hade kommandot nästan hela matchen, men våra tjejer lyckades vända på steken i slutminuterna. En skön revansch för de många uddamålsförlusterna under hösten. Matchen mot AIK var också Moa Nilssons sista match med BBK. Att Moa inte längre finns med innebär självklart ett stort avbräck för resten av säsongen. Hennes betydelse går inte att negligera. 88 mål på elva matcher talar sitt tydliga språk. Moas frånvaro ger dock flera av våra andra tjejer möjligheten att ta för sig.

Förutom Moa saknas också Terese Lindström och Malin Häggström jämfört med matchen mot AIK. Malin som gjorde en liten minicomeback efter mer än ett halvår utomlands och stod för en fin insats med sitt kloka spel. Hon är nu hemma i Sverige, men tyvärr inte i Boden. Förhoppningsvis ska hon kunna vara tillgänglig till någon match senare under säsongen. In i laget kommer istället Carin Bergdahl samt 3xHanna (Hansson, Nilsson och Öhman).

Motståndarna Enköping ligger alltså sist i tabellen med 0 poäng och minus 146 i målskillnad. Våra tjejer vann också bortamatchen relativt klart med 28-19. För två säsonger sedan tillhörde Enköping den absoluta serietoppen och kvalade till Allsvenskan. Förra säsongen fick de kvala för att hålla sig kvar i ettan och nu ligger de alltså sist. Utgående från det så är det självklart viktigt att säkra två poäng eftersom övriga lag säkert kommer göra detsamma. När det gäller spelare i Enköping så sticker Therese Lundström ut lite extra.

Matchstart 16.00