Idag lördag 1500 tar damerna emot Uppsala HK hemma i Hildursborg. Det vill säga samma lag som tjejerna mötte i det direkt avgörande kvalet för att stanna kvar i div 1 förra våren. I den matchen var Uppsala klart starkast och våra tjejer var i en rejäl brygga innan kvalspelet avbröts och bägge lagen fick varsin plats i div 1. Den här säsongen är det dock våra tjejer som varit klart starkast hitintills och parkerar på en 5:e plats i serien med 17 poäng på 14 spelade matcher. Detta ska jämföras med Uppsalas 8 poäng på 15 spelade matcher, vilket placerar dem på en 11:e plats i serien.

Även i höstens möte lagen emellan på bortaplan var våra tjejer starkast och kunde vinna relativt komfortabelt med 28-19. I den matchen imponerade lagkapten Malin Häggström rejält med hela 12 gjorda mål. Malin som stått för en mycket stark säsong och inför denna omgång ligger på en delad tredjeplats i skytteligan med 78 fullträffar. 

Malin Häggström. Foto: Mats Engfors, Fotographic

Uppsala är dock ett svårbedömt lag som blandat och gett en hel del under året. De kommer närmast från en knapp förlust mot serieledande AIK. Även i förra matchen mot AIK var de riktigt nära att knipa poäng, vilket antyder att det finns mer kapacitet i laget än vad tabellplaceringen anger. De är också alldeles säkert revanchsugna efter förlusten på hemmaplan. Utgående från det har vi säkert en jämn och spännande match att se fram emot.

Hemmalaget dras med vissa krämpor från förra helgens dubbelmöte i Stockholm, bland annat på Emma Vallin som drog tån ur led under lördagens match och försvarsjätten Fanny Jäger Röding. Båda återfinns dock i truppen för dagens match och så även Terese Lindström som saknades förra helgen. Det är ett laddat gäng som kommer göra allt för att plocka hem en till vinst denna grönvita helg.

I samband med matchen kommer också årets stipendiat från Lena Wikbergs minnesfond att utses. Det är 8:e gången som utdelning sker ur minnesfonden som instiftades till eldsjälen Lenas minne efter hennes bortgång.