Till helgen är det dags, årets Ungdoms-SM i handboll drar igång! Först ut är våra flickjuniorer födda 01-02, spetsade med spelare födda 03 och 04.

Foto: Mats Engfors, Fotographic

Tjejerna flyger ner till Stockholm tidigt på lördag morgon för att ta sig till arrangerande Kungsängen där de även kommer få möta Stockholmslaget Sannadals SK samt göteborgarna från IK Sävehof. För den inbitna handbollsfantasten så säger bara dessa föreningsnamn en hel del där kanske framförallt Kungsängen och Sävehof sticker ut med sina seniorverksamheter på både dam och herr.

Förra året så lyckades Kungsängens F16 ta sig som första lag i föreningen vidare till finalspelet i USM medan Sävehofs F16 förlorade finalen mot Kärra tätt följt av att Sävehofs F18 gick och vann hela kalaset. Sannadals SK är ett desto okändare namn men är för det inte en lättare nöt att knäcka – silver i Ekencupen efter förlust mot Stockholmspolisen under förra säsongen tror jag skvallrar även det om ett duktigt Stockholmslag.

Tjejerna har bjudit på en fin försäsong där de har på största allvar tagit tag i sin egen träning och försöker sakta men säkert vänja sig till seniorverksamheten. Det kommer bli roliga, utmanande matcher där våra tjejer verkligen kommer behöva spänna bågen för att orka hävda sig så länge de kan. Att de kommer göra sitt yttersta med huvud högt i alla lägen är det dock ingen som tvekar på, våra juniorer och ungdomar kommer ni få se en hel del av i framtiden!

För er som vill följa tjejernas framfart i Kungsängen kan göra så via SolidSport där arrangerande Kungsängen sänder samtliga matcher från helgen.

Vill ni inte se matcherna live men ändå följa med i resultatet kan så göra via LiveScore.