Ung talang med landslagsmeriter värvas från Skuru IK

Vi hälsar Jonas “Joey” Strömberg varmt välkommen till Bodens BK HF!

Joey Strömberg. Foto: Privat

18-åringen tog steget från Skuru IK‘s juniorlag till A-laget och division 1-spel där han har spelat de senaste två säsongerna. Utöver spel i svenska seriesystem har Joey landslagsmeriter i bagaget; Han har trots sin ringa ålder hunnit med att debutera i det amerikanska seniorlandslaget och bär lagkaptensbindeln i juniorlandslaget. I senior-debuten mot Irland stod Joey för tio fullträffar och ett framgångsrikt försvarsspel från sin högernio-position i en match som slutade 40-21 i USA’s favör.

I landslagssammanhang har Joey representerat USA bland annat under IHF turneringen i Kosovo och under JVM i Spanien 2019. Målsättningen är OS2028 i Los Angeles, där USA är kvalificerade som värdland.

Med sina 191 cm, 92 kg och vänsterarm kommer ni hitta Joey på högernio. Hans fysik och spelsinne gör att han lämpar sig väl som tvåvägsspelare.

Joey Strömberg i Amerikanska landslaget

Joey flyttar upp till Luleå för att studera den femåriga utbildningen rymdteknik på Luleå Tekniska Universitet. Handbollsmässigt kan vi förvänta oss en spelare med höga ambitioner, stor kämpaglöd, bra spelsinne och starkt skytte från högernio. Han kan även tillföra en hel del aggressivitet med högt tryck i försvaret som blir viktigt för den defensiva tryggheten i laget.

Från BBK’s sida hälsar vi Joey varmt välkommen till klubben och ser fram emot en spännande säsong!