Tuff match mot Skånela IF!

Idag söndag tar våra herrar emot serietrean Skånela IF med matchstart klockan 16:30 i Hildursborg!

Foto: Mats Engfors / Fotographic

De kvalade förra säsongen upp till Handbollsligan, där gav de Önnered en god kamp i bäst av fem matcher. Denna säsong ser de ut att göra just samma sak, med 7 omgångar kvar ligger de nämligen på en tredjeplats med 26 inspelade poäng! Detta betyder att de i skrivande stund innehar en av kvalplatserna till Handbollsligan. Bakom dem jagar Karlskrona och AMO på 24 respektive 23 poäng. Karlskrona har däremot en match mer spelad än båda dessa. Skånela kommer senast ifrån en förlust mot just Karlskrona på hemmaplan i en tuff match med 24-26. Tongivande i detta lag är spelfördelaren och deras bäste målgörare, det vill säga Simon Lindberg. Karaktäristiskt för just Skånela är ett tufft och stabilt försvars- & målvaktsspel där de sedan kan göra enkla mål i 1a och 2a fas. De har duktigt skytte blandat med kvickhet på 9m, men även snabba och tekniska kanter, speciellt i Robert Ladan på V6. De har även ett igenkännbart ansikte för oss i Norrland i målburen. Det handlar om den väldigt duktige Jesper Forsberg som tidigare representerat Brännan, innan han gick till Allsvenskan och Rimbo för att sedan inför förra säsongen hamna hos Skånela.

Simon Lindberg. Foto: Skånela IF

Matchen i höstas förlorade våra herrar klart med 34-17, detta efter en helt okej första halvlek då de gick in i pausvila med 16-11. Sedan i andra halvlek så växlade Skånela upp och stängde igen totalt bakåt, vilket gjorde att de kunde göra väldigt många enkla mål medan våra killar hade det riktigt tufft i anfallsspelet. Värt att nämna är att i denna match saknades kapten Oscar Karlsson, som har varit i väldigt gott slag den senaste tiden med exempelvis 10 mål mot Rimbo senast!

Våra herrar kommer senast ifrån säsongens andra vinst, även denna på bortaplan men denna gång mot Rimbo med 36-37! De hade ledningen fram tills matchens slutskede, med 1 minut kvar stod det 36-36, men med 4 sekunder kvar kunde de avgöra och ta säsongens andra vinst! Vi hoppas givetvis att detta ger grabbarna extra självförtroende inför denna mycket tuffa match. Truppen kan vi räkna med är densamma som senast, tillskottet är Albin Nilsson som är tillbaka efter att ha missat förra veckans match. Ett litet frågetecken finns dock kring Alexander Anglöw som dragits med sjukdom under veckan.

Kan ni inte se matchen på plats kommer den att sändas live på Solidsport i vanlig ordning. Där kan ni även prenumerera månadsvis och få tillgång till samtliga Allsvenskan-matcher under säsongen – samtidigt som ni stöttar Bodens BK Handboll!