Summering lördagens matcher

Två segrar och en förlust blev resultatet för våra tre lag som var i elden under lördagen hemma i Hildursborg. Först ut var våra unga tjejer i damtvåan som gjorde en mycket fin insats och besegrade serietrean Kiruna med hela 33-21 efter 13-12 i paus. Återigen var det en mycket stark 2:a halvlek som fällde avgörandet. Överbetyg går till de bägge niomålsskyttarna Alice Edholm och Fanny Jäger Röding samt Filippa Backman i målet.

Alice Edholm
Foto: Mats Engfors, Fotographic
Näst på tur var herrarnas u-lag som ställdes mot serietvåan Kiruna HK. Killarna ville inte vara sämre än tjejerna utan upprepade förra helgens bländande spel, vilket ledde till en klar seger med 31-20 efter 16-11. Frågan är om det finns något lag i herrtrean som just nu skulle rå på våra u-herrar. En fint test kommer redan på onsdag då killarna ställs mot serieledande Öjebyn hemma i Hildursborg 2000. Överbetyg går till hela laget för den fina handboll de presterar just nu, men Erik- och Oskar Lundgren samt Simon Nyström stack ut lite extra.
Foto: Mats Engfors, Fotographic
Sist ut på lördagen var vårt damlag där vår förhoppning om att vi för första gången denna säsong skulle komma till spel med ordinarie lag sprack redan innan matchstart då Carin Bergdahl och Ulrika Backman lämnade återbud. Trots det startade tjejerna matchen mot Västerås/Irsta fint genom att gå upp till en ledning med 4-0. Sedan var i praktiken det roliga slut. Resten av matchen blev sedan en orgie i missade avslut. Västerås kunde därigenom vända på steken och gå till pausvila med en ledning med 12-9. 2.a halvlek fortsatte sedan i samma stil där V/I var i förarsättet med 3-4 mål fram till 50min. Sista 10 min rann det dock iväg ordentligt vilket medförde att Västerås kunde vinna med klara 26-16. 16 gjorda mål är självklart för dåligt och nu är det bara att knyta näven i byxfickan och träna hårt inför de resterande matcherna. Förlusten innebar också att tjejerna nu är nere på kvalplats eftersom både AIK och Gimonäs vann sina matcher under söndagen. Nästa helg väntar nästjumbon Norrköping på hemmaplan. En seger där är nästan ett måste för att haka på lagen ovanför.
Foto: Mats Engfors, Fotographic