Den gångna helgen gjorde samtliga våra tre seniorlag säsongsdebut. Först ut var damernas u-lag som tog emot Kiruna på hemmaplan i Hildursborg. Tjejerna började något tveksamt och hamnade ganska tidigt i underläge. Ställningen i halvtid var 8-11 med Kiruna i förarsätet. Efter paus var det dock ett helt annat hemmalag som kom ut på banan. Fyra raka mål i inledningen av 2:a från de grönklädda gjorde att de snabbt kopplade greppet om matchen. Ett grepp de sedan aldrig släppte och de kunde gå ifrån till 24-19 som blev slutresultatet. Ett extra plus ger vi till Alva Adeholm som stänkte dit hela 13 mål.

Alva Adeholm. Foto: Victoria W Ericsson

På söndag var det sedan dags för damlaget att ta emot IFK Örebro. Vi hade på känn att Örebro skulle bli en tuff nöt att knäcka och det skulle visa sig att vi hade helt rätt. Örebro tog kommandot direkt i matchinledningen, framförallt via ett starkt skytte utifrån mot ett alldeles för passivt hemmaförsvar. Efter 15 var ställningen 1-7 med bortalaget i en säker ledning. Hemmalaget ryckte dock upp sig och närmade sig genom tre raka mål. Tre utvisningar efter varandra för hemmalaget förstörde dock upphämtningen, vilket gjorde att Örebro återigen kunde rycka ifrån till pausledning med 7-12. Den ledningen hade dock kunnat vara mindre om domarparet inte totalt missat när Fanny blir nedriven bakifrån efter att ha stegat bort sin försvarare vid ställningen 7-11. Efter paus blir det sedan ett ställningskrig i 20 min där bägge lagen har mycket svårt att göra mål. Sista 10 blir det för mycket chansande från hemmalaget, vilket renderar i flera enkla Örebro-mål. Slutresultatet skrivs slutligen till 25-16 i Örebro-favör. Ett extra plus ger vi till Fanny Jäger Röding som krigade hårt i försvaret hela matchen och dessutom bidrog med fint skytte framåt.

Fanny Jäger Röding. Foto: Mats Engfors, Fotographic

Herrarna avslutade sedan helgen genom att ta emot Skuru. Precis som damerna så inledde de matchen väldigt knackigt. Skuru drog ned tempot effektivt och våra killar hamnade nästan direkt i den trallen. Inte blev det bättre av en stor ineffektivitet när de väl kom till fina lägen. Två gjorda mål framåt efter 15 min säger väl det mesta. Skuru var inte heller särskilt bra ska sägas, men med en viss portion tur hade de kunnat kapa åt sig en ledning med 4-9 efter 20 min. Sista 10 min i 1:a halvlek blev dock hemmalagets, vilket gjorde att ställningen i halvtid var 10-10. Vi var nog många som trodde killarna skulle koppla greppet direkt i 2:a men så blev inte fallet utan ineffektiviteten fortsatte, vilket medförde att Skuru efter 37 min återigen var i ledningen med 2 mål. Killarna kom dock snabbt tillbaka och efter två raka mål runt minut 45 av tidigare Skuru-spelaren Joey Strömberg var hemmalaget i ledningen med två mål. En ledning de sedan aldrig släppte och slutresultatet skrevs till 27-23. Ett extra plus ger vi till Morgan Berg i hemmamålet som stod för en stark 2:a halvlek. Frågan är ändå om inte Morgan förlorade målvaktsmatchen mot Skurus Mattias Wallman som stod för mängder med spektakulära räddningar under matchen.

Morgan Berg. Foto: Mats Engfors, Fotographic