Stockholmstripp för herrarna!

Denna helg flyger våra herrar till Stockholm, match mot Tyresö Handboll i Slottshallen på lördag klockan 16:15 har vi att se fram emot.

Foto: Mats Engfors/Fotographic

Förra säsongen höll sig Tyresö kvar via kval där de besegrade Vinslövs HK. De plockade förra säsongen 15 poäng och var inför denna säsong tippade att hamna på någorlunda samma placering som föregående säsong. De har börjat säsongen helt ok med 4 vinster på de 10 inledande matcherna vilket gör att innehar kvalplatsen i skrivande stund. Exempelvis tog de senast en stark vinst på hemmaplan mot Lindesberg med 36-33. Spelare som utmärker sig är deras mycket duktiga skytt på V9 i Jesper Johansson, även spelmotorn Fredrik Hellgren som är en mycket teknisk spelare med näsa för mål. De har även en stark M6 i Hannes Nyström samt en mycket snabb allround spelare i Alexander Holm. Under försäsongscupen i Tyresö möttes dessa lag, där gick Tyresö segrandes ur en helt jämn match med 27-29. Detta efter att våra killar haft ledningen i halvtid med 14-11. I den matchen saknades dock tidigare nämnda Fredrik och Hannes.

Jesper Johansson. Foto: Tyresö Handboll

Våra egna herrar kommer senast ifrån en klar förlust mot topplaget Hammarby på hemmaplan med 19-35. Det var inte mycket att säga om saken utan Hammarby var det bättre laget där Martin Dolk och Gustav Davidsson ställde till stora problem för grabbarna. Tillställningen var hyfsat jämn efter 10 minuters spel och Hammarby i ledning med 5-7, men sedan växlade Bajen upp en nivå och stängde matchen redan i halvtid med resultatet 9-20. De hade även mycket svårt mot deras svårlästa och aggressiva 5-1 försvar. En positiv sak att ta med sig är skyttet från Mihail Cobzev! Han fick komma in på plan i andra halvlek och stod för flera fina skott samt inspel till M6, han slutade på 5 mål och blev lagets bästa målskytt.

Saknades i den matchen gjorde Oscar Karlsson på grund av sjukdom, han har dock varit tillbaka i träning under veckan och är redo för helgens drabbning. Däremot fick Morgan Berg ett skott i huvudet under måndagsträningen och ådrog sig en möjlig hjärnskakning, han är därför ytterst oklar för spel. Endel frågetecken finns också kring Gustav Carlsson, som däremot flyger med killarna söderut. Han har under veckan haft känningar i ryggen efter senaste matchen, det är en gammal skada han haft som då höll honom borta från spel under en längre tid. Vi hoppas såklart Morgan och Gustav återhämtar sig snabbt och att resterande killar tar sig an uppgiften inför helgens viktiga match!

Kan ni inte se matchen på plats kommer den att sändas live på Solidsport i vanlig ordning. Där kan ni även prenumerera månadsvis och få tillgång till samtliga Allsvenskan-matcher under säsongen – samtidigt som ni stöttar Bodens BK Handboll!