Finalhelg i handbolls-EM hindrar inte våra seniorer från att vara i elden. Herrarna är dock spellediga och har nästa match på fredagkväll mot Rimbo på bortaplan. Alla övriga lag kommer till spel och det handlar om idel bortamatcher. Damlaget möter idag lördag serietvåan Tumba i Tumba idrottshus 1300 och på söndag är det bottenlaget HK Tyresö Strand som står för motståndet i Slottshallen 1600. 

Foto: Mats Engfors, Fotographic

Tjejerna har mött bägge lagen tidigare under säsongen och dessa matcher resulterade i en seger mot Tumba och oavgjort mot Tyresö Strand. De matcherna var något av varandras motpoler där matchen mot Tumba kanske var årets bästa insats medan den mot Tyresö definitivt var säsongens bottennapp med endast 17 gjorda mål. Hur det går i helgen blir spännande att följa. Tumba kommer närmast ifrån en överraskande förlust mot Gimonäs och är därmed säkert dubbelt revanchsugna. Tyresö Strand däremot tog årets andra seger genom att besegra samma Gimonäs.

Två förändringar görs i laget jämfört med senaste matchen mot Strand och dessa är att Alice Edholm och Hanna Öhman kommer in i laget istället för Sanna Holmbom och Terese Lindström.

Även U-lagen kommer till spel i helgen som vi nämnde i inledningen. Bägge tar bussen till Umeå på söndag där killarna möter Gimonäs 1430 i Sporthushallen och tjejerna ställs mot Sävar 1500 i Sävaråhallen.