Sollentuna HK på besök!

Denna helg tar våra herrar emot Sollentuna HK på söndag klockan 16:00, även denna gång i Boden Arena. Begränsningen på 50 personer i publiken gäller ännu, vilket betyder att de med säsongskort kommer fortsätta att prioriteras.

När slutsignalen ljuder hoppas vi att herrarna har anledning att jubla ännu en gång i Arenan! Foto: Mats Engfors / Fotographic

Sollentuna började säsongen med en vinst borta mot Gimonäs Umeå med 25-30, för att sedan förlora på hemmaplan mot Tumba med 20-31. Vi vet att de har en väldigt rutinerad spelare i Rasmus Båverud som har spelat i högstaserien i Sverige såväl som Norge. Han har dessutom hunnit med en sväng i Spanien under sin karriär. I senaste matchen mot Tumba utmärkte sig Christos Loupeidis då han gjorde hälften (!) av lagets mål med sina 10 fullträffar. Han besitter ett riktigt starkt skytte och våra killar kommer därför behöva få bra träff på honom i försvarsspelet. De har även några före detta AIK-lirare som våra grabbar spelade mot i division 2 innan AIK tog Richos plats i Handbollsligan och sedan hamnade i Allsvenskan. Senast våra herrar ställdes emot Sollentuna var säsongen 14/15 i division 2 när Brännan och Sollentuna var topplag och båda gick upp till division 1. Det är dock i princip ett helt nytt lag dem ställer på banan denna säsong då dem endast verkar ha två spelare kvar från säsongen 14/15 och dem heter Felix Molin & Fredrik Larsson, den sistnämnde gjorde 13 mål på våra killar den säsongen sett över båda matcherna.

Våra egna herrar kommer från en bortaturné där det blev förlust med 34-31 mot Enköping efter en tuff och jämn match under lördagen, och sedan vinst mot Kungsängen på söndagen med 27-30! Målmässigt stod Oscar Karlsson ut med ett fint skytte och 26 gjorda mål (25 om vi frågar Arvid som säger Oscar snodde ett av honom). Det offensiva spelet sitter rätt bra med 88 gjorda på dem tre första matcherna, däremot är det defensiven som behöver finslipas och jobbas på. När matchtempot nu verkligen är igång för grabbarna hoppas vi att desto längre in på säsongen vi kommer att försvarsspelet sätter sig mer och mer. Det är trots allt många samarbeten som skall hittas såväl som förbättras och spelas ihop. Många får även ta betydligt större försvarsuppgifter denna säsong jämfört med tidigare med tanke på alla spelartapp, vilket vi hoppas dem tycker är både roligt och utvecklande!

Som inför senaste hemmamatchen hade killarna den sista matchförberedande träningen på Arenan för att ”känna in” hallen, då dem vanligtvis håller till och tränar på Hildursborg. Till helgens match är Morgan Berg tillbaka i målet och ersätter Tom Rauhula Petersson som dragits med sjukdom under veckan. Saknas gör även Joey Strömberg samt Samuel Sandsten och Simon Andersson som båda fortfarande är otillgängliga för spel med sina fotskador.

Senaste hemmamatchen blev Morgan matchens lirare efter en fin prestation. Foto: Mats Engfors, Fotographic

Är ni inte en av de 50 som får se matchen på plats i Boden Arena så kommer den i vanlig ordning att sändas på https://solidsport.com. Där kan ni även prenumerera månadsvis och få tillgång till samtliga matcher under säsongen – samtidigt som ni stöttar Bodens BK Handboll!