Skyttekungen lägger skorna på hyllan

Nu står det klart att skyttekungen och BBK-fostrade Mattias Karlsson #11 inte förlänger sitt kontrakt. Han väljer att avsluta sin framgångsrika handbollskarriär i den gröna tröjan.

Mattias Karlsson, Foto: Mats Engfors / Fotographic

Mattias Karlsson #11 har under flera säsonger befunnit sig i toppskiktet av både ligans och den interna skytteligan. Att tillägga nästan lika många assister som mål har han varit delaktig i en otroligt stor del av det offensiva spelet, ofta med den sista avgörande passningen eller genom att avsluta själv. Med sina 194cm och breda register har han match efter match trollat bort försvarsspelare och målvakter med välplacerade skott, fina inspel och säkra straffar. Han har varit en given straffskytt i laget då hans straffprocent legat på över 90% (!) under flertalet säsonger, summerar man alla mål gjorda i den gröna tröjan finns det stora skäl att tro att Mattias är BBK:s främste målskytt på herrsidan i nutid, likaså flest målgivande passningar. Med Mattias på planen flyter spelet naturligt och han har blicken att ta fram medspelares bästa egenskaper.

Foto: Mats Engfors / Fotographic

I defensiven befann han sig ofta som spets och hade gott samarbete med både målvakt och medspelare, det tillsammans med sin stora räckvidd och bra spelsinne resulterade i många “steals” och tekniska fel för motståndarlagen.

Mattias väljer dels att lägga skorna på hyllan för att få lös tid för andra viktiga saker i livet, dels på grund av att han nu är färdigutbildad civilingenjör och har fått jobb i Örnsköldsvik.

Mattias Karlsson under diplomutdelningen på Luleå Tekniska Universitet

Mattias har med rutin och spelsinne minst sagt varit en nyckelspelare i BBK. Under senare år har han fått kämpa med skador som ställt till det från att nå ännu högre nivåer.

“Då var det tyvärr dags att tacka för mig och lägga skorna på hyllan. Jag vill passa på att tacka alla spelare, ledare, supportrar och övriga som varit med och bidragit till den fantastiska resa vi varit med om tillsammans. Jag kommer ta med mig många fina minnen från alla år med laget. Sen vill jag önska laget all lycka i framtiden, är övertygad om att det finns många fina framgångar kvar att hämta.” – Mattias Karlsson, #11

 

Foto: Mats Engfors / Fotographic

Från föreningens sida tackar vi för många härliga minnen skapade tillsammans i BBK, vi önskar ett stort lycka till med allt du har framför dig! Du är alltid varmt välkommen tillbaka till grönt.