Skolhandbollen återupptagen!

Foto: Mats Engfors / Fotographic

Handbollsgymnasiet i Boden har återupptagit arrangemanget skolhandboll för alla fjärdeklassare i kommunen. En av eleverna på gymnasiet är BBK’aren Oskar Lundgren.

– Vi tror klasshandbollen kommer att få en väldigt positiv utveckling för handbollsspelet i sta´n”, säger Oskar till Kuriren

Tränare på handbollsgymnasiet är Johnny Olofsson som stod som huvudtränare i ungdomsåren för herrarnas framgångsrika 97-gäng i ungdomsåren och som nu alltså utvecklar nästa generations handbollsspelare. Johnny var personen som tog initiativet och skickade ut inbjudan till kommunens skolor, av 14 totalt valde 6 att ställa upp med lag i turneringen.

– Målet är att ett lag från varje skola ska vara med. Sedan har vi förståelse för om det finns för lite barn eller att alla inte är intresserade av handboll, säger Johnny till Kuriren.

Från föreningens sida återfanns spelare på plats som funktionärer, tillsammans med spelare från Boden Handboll och Hornskrokens IF. Självklart hjälper vi med vad vi kan för att initiera Handbollen till skolbarnen.

Vi tackar Johnny Olofsson och handbollsgymnasiet för arrangemanget och ser fram emot nästa år!