Skånela IF Nästa!

Denna helg är det dags för herrarnas närmsta bortamatch då Skånela IF i Märsta väntar! Flyget ner går på söndag morgon och matchen startar 14:30 i Vikingahallen A.

Skånela, som så sent som förra säsongen kvalade till Handbollsligan, har blandat och gett en del under inledningen av årets säsong. På sina 6 spelade matcher har de skrapat ihop 3 vinster, 1 oavgjord och 2 förluster. I kvalet stod de upp väldigt bra mot Önnered som fick kämpa rejält för att behålla sin plats i den högsta divisionen. Sedan kvalet har de dock tappat sin väldigt duktiga skytt Fredrik Olsson på V9, som denna säsong spelar med Lugi i Handbollsligan. De har istället fått in en annan spelare av minst samma kaliber Ola Pewik, med erfarenhet från flera säsonger i högsta serien.

Ola Pewik. Foto: Skånela IF

Skånela är ett hyfsat ungt lag med flera talangfulla spelare. Bland andra de båda 00:orna Simon Lindberg på M9 samt V6:an Isak Wallin. Båda två har gjort framträdanden i ungdomslandslaget, varav Lindberg var med i det U18-lag som förra sommaren vann EM-guld! De har även en mycket duktig skytt på H9 i Gustav Näslund, en spelare som våra herrar stött på flertalet gånger under de senaste säsongerna. Dels i division 1 mot Skånelas utvecklingslag men även för våra 97 killar i JSM-spel. Både Gustav och lagets målvakt Jesper Forsberg har dessutom norrländska rötter, Gustav från Sollefteå och Jesper från Härnösand där han spelade med Brännans HF.

Jesper Forsberg. Foto: Skånela IF

Det vi vet om Skånela är att de spelar med ett tufft och aggressivt försvarsspel där dem är väldigt stabila och svårforcerade. I anfallet är de väldigt tekniskt duktiga och rörliga med vassa kanter på båda sidor.

Våra egna herrar kommer återigen från en storförlust, nu senast på hemmaplan mot Linköping. Det var ännu en tuff match där försvaret inte kom upp i önskad nivå och motståndarna fick göra för många enkla mål. Det uppstod även många kontringar till följd av misstag i anfallsspelet som gjorde det mycket jobbigt för hemmalaget. Osäkerheten i försvaret och tveksamheter i anfallet finns fortfarande kvar, vilket de kommer få jobba hårt för att bli av med och hitta tillbaka till självförtroendet igen!

Denna vecka har fokus legat på att nöta på detaljer i spelet för att hitta formen. Kapten Oscar Karlsson har dragits med en fotskada men bör vara klar för spel på söndag! Utöver det är alla i träning och förkylningarna som härjat i truppen har avtagit. Matchen kommer att sändas live på Solidsport i vanlig ordning. Där kan ni även prenumerera månadsvis och få tillgång till samtliga Allsvenskan-matcher under säsongen – samtidigt som ni stöttar Bodens BK Handboll!