Foto: Mats Engfors, Fotographic

I helgen vankas det seriepremiär för samtliga våra tre seniorlag. Först ut är damernas utvecklingslag som tar emot Kiruna på hemmaplan i norrtvåan. Matchen spelas i Hildursborg trots att det pågår omfattande ombyggnation på nedre plan. Detta innebär att ingång i hallen troligtvis sker från badhusparkeringen på baksidan. Exakt var lagen står inför säsongsstarten är svårt att bedöma. Ser vi till fjolåret slutade Kiruna på en 4:e plats i serien med 19 poäng att jämföra med våra tjejer som kom 8:a med 12 poäng. I de inbördes mötena vann lagen varsin match. Utgående från det har vi förhoppningsvis en jämn match att se fram emot imorgon.

På söndag är det sedan dags för damlaget att ta emot en helt ny bekantskap i form av IFK Örebro. Matchen spelas i Boden Arena och matchstart är 14.00. Motståndarna IFK Örebro är nya i serien efter att förra säsongen spelat i div 1 Södra. Där slutade dom på en 6:e plats med 14 poäng. Noterbart är att serien endast bestod av 9 lag totalt. Inför årets säsong har de flyttats över till norra och får börja med den längsta resan först. Inför säsongen verkar de också ha satsat rejält med en hel del starka nyförvärv. Flera av de nya spelarna såsom Amanda Ingvarsson från GUIF och Kristin Viklund från Helton har erfarenhet från Allsvenskt spel. De skriver också själva på sin hemsida att de ställer ett avsevärt starkare lag på banan denna säsong, vilket resultaten i ett antal träningsmatcher indikerar.

När det gäller våra egna tjejer så har det varit extremt lugnt på spelarfronten, vilket innebär att Carin och övriga ledare fått jobba vidare med i stort sett samma trupp som gjorde så bra i från sig förra säsongen. Endast Elin Grahn och Sanna Holmbom har försvunnit och Elsa Öst från Gimonäs har anslutit. Sanna som för övrigt blev mamma för någon vecka sedan och här vill vi från föreningen rikta ett stort grattis! Det ser också ut som att laget kommer till spel i stort sett ordinarie, endast kantlöftet Nora Blom saknas i den preliminära matchtruppen. Nora som återigen tyvärr drabbats av en svårare knäskada. 

Utgående från detta har vi säkert en jämn och tuff match att se fram emot på söndag. Precis som vid alla andra evenemang i Sverige just nu så tillåts endast 50 åskådare, vilket innebär att vill man se matchen live bör man vara ute i god tid. Säsongskortsinnehavare har förtur. Bägge matcherna kommer också gå att se via vår SolidSport kanal.