Seriepremiär för herrarna!

Då var det äntligen dags för seriepremiär! Imorgon söndag tar våra herrar emot Skuru IK med matchstart kl 16:15 i Boden Arena. Innan det tar även våra damer emot IFK Örebro kl 14:00, även det på arenan. Observera att endast 50 personer är tillåtna i publiken, de med säsongskort kommer att prioriteras!

Årets herrtrupp! Foto: Mats Engfors/Fotographic

Förra säsongen slutade det rutinerade laget Skuru på en 5e plats i tabellen med 22 inspelade poäng. Vad för lag dem ställer upp med i denna match är i nuläget oklart, men det vi vet sen tidigare är att dem har några extremt rutinerade spelare i Olof Johansson på 9m, Petter Strömberg på M6 och Pontus Espling i mål. Alla dessa har bra med erfarenhet från landets två högsta serier. De spelar inte den mest fartfyllda handbollen men i uppställt spel tar dem ofta rätt beslut där dem lever på sin rutin. Senast våra herrar ställdes emot Skuru var säsongen 18/19, då vann våra killar båda mötena där nyckeln till segrarna var ett stabilt försvarsspel för att sedan trycka i 1a och 2a fas.

Denna försäsong har sett annorlunda ut jämfört med tidigare år, detta då BBK Cup ej blev av med tanke på rådande omständigheter. Grabbarna har endast spelat fyra träningsmatcher där de två första matcherna var mot topptippade IFK Tumba, Tumba gick segrande ur båda bataljerna med marginal och visade upp sin breda trupp. Värt att nämna är att det var deras 7e respektive 8e träningsmatch, det vill säga att deras matchtempo såväl som timing var betydligt bättre. Sedan har det blivit två stabila vinster mot Gimonäs Umeå IF och Öjebyn IF. Efter degraderingen från Allsvenskan har våra killar fått ladda om batterierna för att kämpa om en topplacering i division 1 denna säsong. Der är nästan ett nytt lag på banan då flertalet spelare försvunnit ur både A- och U-lag. Detta har lett till att det endast finns en träningstrupp och publiken kommer få ta del av flera unga talanger som visar upp sig denna säsong. Vi får hoppas våra grönvita krigare har spelat ihop sig trots få träningsmatcher och att de är redo nu när allvaret drar igång!

De tapp som svider allra mest är Filip Aronsson, Mattias Karlsson och Jaka Zurga. Filip var vice kapten, men även en väldigt viktig kugge i försvarsspelet med sitt uppoffrande spel. Mattias och Jaka hade såklart viktiga roller i försvarsspelet, men främst tappar laget väldigt mycket mål/assist i offensiven när dessa två försvunnit. Mattias är nog nog lagets bästa poängspelare de senaste säsongerna. Utöver dessa tre nämnda är det 7-8 stycken till som har försvunnit av olika anledningar. Men även några nya ansikten har dykt upp! Det handlar om Joey Strömberg, som förövrigt får möta sin gamla klubb direkt i premiären! Men även Balint Kis från Trollhättan och William Aspebo från Malmberget. Joey och Balint är båda födda 01 och håller till på 9m, William däremot är född 90 och ett välkänt ansikte för oss norrbottningar då han representerat Malmberget när de mött våra herrar i division 2! Han vaktar målburen och blir en av lagets äldsta spelare där han förhoppningsvis kan dela med sig av sin rutin till denna unga trupp.

Nytt till nuvarande säsong är att laget dessutom har en ny huvudtränare i Mathias Pettersson. Danilo Ventura har återvänt till Portugal och Mathias plockades in som ersättare. Som så många andra i laget pluggar Mathias på LTU och har tidigare varit tränare för HF SIF, det vill säga U-lag till Skånela som håller till i toppen utav Allsvenskan. Mathias är en mycket kompetent tränare som på försäsongen har drillat denna delvis nya och väldigt unga trupp bra. Saknas till denna match gör Alexander Anglöw, Samuel Sandsten och Tom Rauhala Pettersson. Alex och Samuel har båda dragits med fotskador under en längre tid, men dem är på väg tillbaka och vi får förhoppningsvis se dem på planen igen i närtid. Tom har haft känningar i knät under veckan och missar därför helgens match. Saknas gör även den unge Wille Dahl som är född 03 och tagit klivet upp i seniortruppen!

Är ni inte en av de 50 som får se matchen på plats i Boden Arena så kommer den i vanlig ordning att sändas på https://solidsport.com. Där kan ni även prenumerera månadsvis och få tillgång till samtliga matcher under säsongen – samtidigt som ni stöttar Bodens BK Handboll!