Säsongens sista match!

Imorgon tar våra herrar emot Kärra HF i säsongens sista match (utöver U-herrarnas kval till division 2 som skjutits upp). Speciellt med denna match är att den kommer att spelas inför tomma läktare med hänsyn till Coronaviruset och SHF:s bestämmelser. Matchen kommer däremot gå att följa på solidsport i vanlig ordning med start 14:00!

De som vill stödja föreningen lite extra kan även swisha valfri summa till 123 418 33 72.

Det kommer eka tomt i Hildursborg denna söndag när våran grönvita publik ej är på plats..

Kärra ligger på en 11e plats i tabellen med 21 inspelade poäng. Det betyder att de i nuläget måste kvala för att hålla sig kvar i Allsvenskan nästa säsong. Chansen att slippa kval lever dock ännu, vid vinst mot oss och ifall Tyresö förlorar hemma mot Linköping så klarar de sig och Tyresö får kvala istället då de hamnar på samma poäng men Kärra har bättre målskillnad. Premiären nere i Göteborg i höstas vann laget från Hisingen med 31-24. De har gjort en fin säsong som nykomling och började serien starkt med 6 raka vinster, inklusive den mot våra killar. Det handlar mycket om Isak Boström på V6 som är en kvick och teknisk spelare, han kom inför säsongen från IF Hallby som han var med och tog upp till Handbollsligan förra säsongen. I premiärmatchen hade våra herrar även stora bekymmer med deras duktiga skytt Tobias Jademan på V9 som gjorde 7 mål. De har under säsongen även lånat in Fredrik Wendel på H6, även han från Hallby.

Isak Boström. Foto: Kärra HF

Våra egna herrar kommer senast från en veckomatch i onsdags mot AIK i Stockholm där de förlorade med 29-25. I halvtid låg de under med 16-9, men sedan i andra halvlek fick de bättre träff bakåt på deras skytte och genombrott samt att de lyckades få in bollarna på Jonatan som känner till laget väl. De jobbade sig ikapp och var som närmast i ett 3-måls underläge, men fick aldrig riktigt nerv i matchen och AIK kunde hålla avståndet matchen ut. Grabbarna kan trots förlusten ta med sig spelet i den andra halvleken inför denna match, och förhoppningsvis kunna avsluta säsongen snyggt trots nedflyttning till division 1.

Till denna match är Mihail Cobzev och Albin Nilsson tillbaka i truppen, även Joel Törnblom Johansson är med och förhoppningsvis tillgänglig för spel. Dessa ersätter då Marcus Häggström och Oskar Lundgren som är redo för ett kval till division 2 senare i april!

Eftersom denna match som tidigare sagt kommer att spelas inför tomma läktare så kommer den endast gå att följa via Solidsport!

Swish: 123 418 33 72

Länk till matchen: https://solidsport.com/bodensbkhandboll/g/b9a62o2d