Säsongens sista bortamatch!

Idag flyger våra herrar söderut för säsongens sista bortamatch i Allsvenskan mot Stockholmslaget AIK! Det hör till ovanligheterna med match mitt i veckan för våra killar, alla lag i serien är dock i elden idag och sedan igen på söndag när serien avgörs.

Filip Aronsson är nu tillbaka i spel efter sin avstängning! Foto: Mats Engfors / Fotographic

AIK ligger på en 9e plats i tabellen med 22 inspelade poäng, det vill säga 1 poäng före Tyresö som innehar sista negativa kvalplatsen. Även kärra på 21 poäng ligger mellan AIK och Tyresö. Detta betyder att AIK har allt att spela för, de vill såklart undvika ett negativt kval. De avslutar även med ett tufft Stockholmsderby mot Hammarby, därför är vinst mot våra killar nästan ett måste. Mötet i höstas i Hildursborg vann AIK med 20-26 där våra grabbar var som närmast med 18-21 efter 51 spelade minuter. I motståndarlaget handlar det mycket om spelmotorn Mattias Windahl, de har även under säsongen fått in Miguel Mbumba på lån från IFK Skövde som är en explosiv skytt på 9m. Sedan har de även en mycket duktig högerkant i Simon Axelsson som exempelvis gjorde 10 mål i deras senaste match på bortaplan mot Karlskrona, trots hans bidrag förlorade dem med klara 34-26. De har även en duktig målvakt som vi känner igen i Jonatan Widgren, som lämnade BBK för AIK inför denna säsong. Värt att nämna är att de har tappat sin mycket duktiga vänsterkant Andreas Windahl till Eskilstuna GUIF i Handbollsligan.

Mattias Windahl. Foto: AIK Handboll

Våra egna herrar kommer från en klar förlust på hemmaplan mot kvaljagande Amo med 25-37. Matchen var förhållandevis jämn till en början, med sedan ryckte Amo och gick till halvtidsvila med 11-20. Trots underläge kom våra grabbar ut med god energi i andra halvlek och jobbade sig ikapp till 20-24 efter 44 minuter. Sedan låste sig offensiven igen och Amo kunde göra flera enkla mål och rycka ifrån till en säker vinst.

Till denna match kommer Tom Rauhala Pettersson tillbaka in i målet och ersätter Tore Myhr. Även Gustav Carlsson är tillbaka i matchtruppen igen efter sjukdom och ersätter Simon Andersson. Dessutom är Filip Aronsson tillbaka efter sin avstängning och är nu taggad efter en spelfri helg senast, där han faktiskt visade prov på sina färdigheter som kommentator på Solidsports sändning! Vi har också en ny debutant i Allsvenskan denna onsdag i Oskar Lundgren eftersom Albin Nilsson saknas samt att Joel följer med truppen men är osäker för spel.

Kan ni inte se matchen på plats kommer den att sändas live på Solidsport i vanlig ordning. Där kan ni även prenumerera månadsvis och få tillgång till samtliga Allsvenskan-matcher under säsongen – samtidigt som ni stöttar Bodens BK Handboll!