Säsongens näst sista hemmamatch!

Idag tar våra herrar emot Amo HK i säsongens näst sista hemmamatch! 15:00 blåser domarna igång matchen i Hildursborg.

Filip Aronsson är avstängd och missar dagens match. Foto: Mats Engfors / Fotographic

Amo ligger för tillfället på en 4e plats i tabellen med 28 poäng och kämpar därmed för att behålla sin kvalplats upp till Handbollsligan. Vanligtvis spelar dem ett offensivt och tufft försvar som gör det jobbigt för motståndarna. Det handlar mycket om Daniel Steen, Mathias Mark Pedersen och Oliver Olsson i det offensiva spelet. De två förstnämnda håller till på 9m och Oliver på v6. Pedersen är dock avstängd i dagens match på grund av att ha dragit på sig ett rött kort i senaste matchen, vilket var hans andra för denna säsong och därmed blir han automatiskt avstängd en match. På bänken som leder laget har dem Andreas Stockenberg som förra säsongen ledde Sävehofs herrar till SM-guld, för att sedan återvända till Amo.

Daniel Steen. Foto: Amo HK

Våra egna herrar kommer senast ifrån en förlust på bortaplan mot LIF Lindesberg med 38-31. De var en tunn matchtrupp visade det sig för Gustav Carlsson kom inte till spel på grund av sjukdom. Samt att Filip Aronsson fick rött kort tidigt i matchen efter 16 minuter, vilket gjorde att han spelat klart och även han är avstängd i helgens match mot Amo eftersom det var hans andra röda kort för säsongen. Alexander Anglöw fick även han vara borta ett antal minuter från spel när han spräckte ögonbrynet efter en kollision. Sist men inte minst så fick även Arvid Pettersson gå av planen i andra halvlek när han fick ont i baksida lår. Grabbarna höll det trots motgångarna jämnt fram tills halvtid då det stod 16-14 till Lindesbergs favör. Men sedan i början på andra gjorde de orangea ett ryck som våra killar aldrig kom tillbaka från. 16-14 blev nämligen 24-14 när Lindesberg gjorde 8 raka mål. Flertalet efter att våra killar kastat bort bollen i offensiv zon och de kunde kontra in enkla mål. Killarna ryckte sedan upp sig lite efter den sämre perioden och höll spelet jämnt halvleken ut, men utan att kunna hota om segern.

Till denna match mot Amo saknas Gustav, Mihail och Tom ännu som dras med sjukdomar/skador. I Filips frånvaro på grund av avstängning har vi även en ny debutant som kliver in i laget på M6, nämligen Erik Lundgren! Glädjande är även att Mattias Karlsson är tillbaka i spel efter att ha missat senaste matcherna med en handskada.

Kan ni inte se matchen på plats kommer den att sändas live på Solidsport i vanlig ordning. Där kan ni även prenumerera månadsvis och få tillgång till samtliga Allsvenskan-matcher under säsongen – samtidigt som ni stöttar Bodens BK Handboll!