Säsongens andra hemmamatch!

Nu till helgen står herrarna inför en viktig hemmamatch, motståndet står LIF Lindesberg för. Klockan 16:30 på lördag blåser domarna igång matchen i Hildursborg som kan lyfta våra killar upp från jumboplatsen.

Lindesberg har likt våra herrar börjat säsongen med tre stycken förluster. Utöver matchen mot Hammarby som de förlorade klart har det varit två jämna matcher mot Rimbo HK och HK Aranäs som de snöpligt förlorat med 30-33 & 29-28. Detta är ett motstånd som grabbarna stött på tidigare och känner till aningen bättre än tidigare matcher. De spelade nämligen emot varandra under försäsongscupen i Tyresö. Där blev det förlust med 33-31 efter en helt jämn historia som hade kunnat sluta hur som helst. Det vi vet är att Lindesberg har seriens bästa M6 i Fatlum Ahmeti som rör sig mycket efter linjen och är grymt säker i läget. De har även tre stycken mycket bra 9m i Jesper Nilsson, Albin Järlstam & Herman Bosson. Dessa tre har alla dels bra skytte, men är även bra på att hitta inspel till just Fatlum. De har även en rutinerad målvakt i Marcus Mattson som så sent som förra säsongen vaktade målburen i Karlskrona som då huserade i Handbollsligan. Den med ett gott minne minns även att det var LIF Blå, det vill säga Lindesbergs U-lag som våra herrar slog ut i kvalet till division 1 för några säsonger sedan, det var då resan uppåt i seriesystemet startade.

Våra egna herrar kommer senast från en Klar förlust på bortaplan mot Småländska Amo. Det var en match där försvarsspelet aldrig riktigt klickade. Positivt att ta med sig från den matchen är att antalet gjorda mål från våra killar, som lyckades få in 27 bollar i mål, säsongens bästa i nuläget. Kapten Oscar Karlsson stod för en bra insats där han var lyckosam i sitt skytte och med sina genombrott, han kunde bidra med 8 av lagets 27 mål. Även Morgan Berg i målet stod för flera fina räddningar.

Morgan Berg & Oscar Karlsson

Spelet i denna match var som tidigare väldigt böljande med många toppar och dalar, något som blir viktigt att försöka undvika denna gång. Viktigt även att få igång försvarsspelet bättre, stå kompakt och inte ge deras M6 för stora ytor att jobba med. Men även stöta och smälla på deras duktiga skyttar som kommer avlossa om våra grönvita hjältar ligger lågt.

Mattias Karlsson saknades mot Amo på grund av sjukdom, om han är frisk och åter i spel på lördag återstår att se. Kan du inte se matchen live kommer den att sändas på Solidsport i vanlig ordning. Där kan ni även prenumerera månadsvis och få tillgång till samtliga Allsvenskan-matcher under säsongen – samtidigt som ni stöttar Bodens BK Handboll!