Under helgen avgjordes BBK Cup för 11:e året och sammanlagt spelades det 22 matcher av varierande kvalité. I herrklassen segrade våra egna herrar efter en mycket hård final mot Bodø HK. Matchen var jämn hela vägen och avgjordes först efter förlängning. Det var tredje gången de bägge lagen möttes under helgen och i de två tidigare mötena segrade våra killar relativt enkelt. En anledning till att det inte gick lika bra i finalen bestod säkert av att offensiva krafter som Mattias Karlsson, Gustav Carlsson och Samuel Sandsten saknades pga lättare skador. 

När det gäller herrlaget i övrigt har helgens matcher används till att testa runt en hel del. Både avseende olika spelare och olika spelval. Vissa besked har säkert också tränare Danilo Ventura fått med sig inför den sista finslipningen till premiären om 3 veckor. Närmast väntar tuffare motstånd för killarna den kommande helgen då de ställs mot Hammarby, Tyresö och Lindesberg i Tyresö Open. Vårt U-lag på herrsidan var också i farten under helgen och de stod upp riktigt bra i alla matcher förutom mot Bodø:s A-lag där dom blev ordentligt överkörda. Dom kom dock igen och avslutade riktigt starkt genom att ge Gimonäs en riktigt fight i den avslutande matchen där Gimonäs till slut kunde vinna med 16-14. 

Våra bägge damlag har också varit i elden under cupen och om vi börjar med A-laget så har dom blandat och gett lite grann. Detta berodde delvis på att flera av våra mer rutinerade spelare insjuknade eller drabbades av skador under cupens gång. Inför finalen mot IK Junkeren från Norge saknades hela 5 ordinarie spelare mot hur det inledningsvis såg ut på fredagen. Detta innebar att finalen aldrig blev någon riktig match, IK Junkeren var helt enkelt för bra. Trots detta finns det dock en hel del positivt att ta med sig även här och det återstår fortfarande en dryg månad till seriepremiären. Vårt unga U-lag på damsidan matchade också tufft under helgen. Dom förlorade samtliga matcher, men helt klart finns det en hel del ljusglimtar även där bland annat i matchen mot Strömnäs där dom länge höll Strömnäs stången trots att Strömnäs matchade sina bästa spelare hårt.