Referat damerna mot Norrköping

Damerna vann mot Norrköping med 23-20 efter en något krampaktig insats. Matchen inleddes med att Norrköping tog tag i taktpinnen efter ett minst sagt lamt anfallsspel. Trots flera räddningar från Elin Hoffman i inledningen kunde Norrköping gå ifrån till 4-1 efter 10 minuter. Det fick ledarna att ta en tidig timeout. Under timeouten sades sedan inte särkilt många konstruktiva ord utan coach Öhman höjde istället rösten och krävde betydligt bättre inställning från sina spelare. En taktik som skulle visa sig fungera riktigt väl eftersom resten halvleken blev tjejernas bästa period under matchen och de kunde gå till pausvila med en ledning på 12-8.
Matchhäljten Elin Hoffman
Foto: Mats Engfors, Fotographic
Vi som tittade på var nog ganska säkra på att resten av matchen skulle flyta på i samma stil, men ack så fel vi hade för redan i inledningen av 2:a halvlek var det krampaktiga anfallsspelet tillbaka. Trots mängder av räddningar från Elin i målet kunde tjejerna inte förvalta det hela i andra ändan av banan. Detta medförde att Norrköping kunde utjämna matchen ännu en gång och efter 40 minuter var ställningen 14-14. Tjejerna återtog dock snabbt kommandot och gick ifrån till 16-14. En ledning som de sedan kunde behålla ändå in till slutsignalen. Två spelare som stack ut extra i hemma laget var tidigare nämnda Elin Hoffman som stod för mängder med räddningar matchen igenom samt Carin Bergdahl som förutom 9 mål stod för mängder med framspelningar. En avgörande roll hade också Sally Lindström som gjorde några fina genombrott i matchens slutskede när det stod och vägde som mest.
Närmast väntar efter tufft dubbelmöte på bortaplan för tjejerna kommande helg. På lördag möter de Tyresö Strand och på söndag står seriesuveränen Nacka för motståndet.