Ordförande informerar

 

Foto: Mats Engfors, Fotographic

Nu börjar det äntligen dra ihop sig på allvar till att vi ska få spela handboll igen. Flera av våra lag är igång med träningen i hall sedan en tid tillbaka. Damlaget har också hunnit med att spela två träningsmatcher mot Strömnäs. Fortfarande vet vi dock inte exakt hur säsongen slutligt kommer gestalta sig. Nya riktlinjer har kommit från SHF denna vecka och dessa behöver vi nu analysera. Säsongen förefaller dock starta enligt plan och publik tillåts upp till max 50 personer.

Självklart beror denna osäkerhet på Covid-19 viruset som drabbade världen under senvintern. Den minnesgode kommer säkert ihåg att förra säsongen avbröts tvärt och slutspel, kval mm genomfördes inte. För vår del i BBK blev väl påverkan på förra säsongen inte jättestor eftersom huvuddelen av den planerade verksamheten redan var genomförd. Ett lag blev dock särskilt drabbade och det var vårt tjejlag f05 som hade kvalificerat sig för steg 4 i USM. Ett arrangemang som vi också fått möjligheten att arrangera på hemmaplan. Trist för tjejerna, men de får ta nya tag i år i den äldre åldersgruppen och ingen kan någonsin ta i från dem att de hade kvalificerat sig för steg 4.

Covid-19 har också påverkat hela föreningens verksamhet på många plan inte minst ekonomiskt. Vi räknar i dagsläget med ett intäktsbortfall på ca 1mnkr, vilket är ca 25% av vår totala omsättning. Detta medför att det är svångrem på i all verksamhet och vi har också redan varit tvungna att fatta ett antal besparingsbeslut. Ett sådant är att vi inte deltar med något F18 lag i USM.

Mitt i allt detta elände är det dock viktigt att vi ser framåt och att vi tror på att vi kommer klara även detta, för då är i alla fall jag övertygad om att vi kommer få se en massa härlig handboll på olika nivåer igen. Vad har vi att se fram emot om det nu blir en säsong? Ja! Vi har tre ungdomslag anmälda till USM (F16, F14 och P14). I den yngsta åldersgruppen prövas också den nya modellen för USM där alla lag kommer spela flera steg innan utslagningen börjar. Här har vi också fått ett hemmaarrangemang i P14 klassen första helgen i december där hela 14 lag kommer mötas. Totalt deltar ca 200 spelare i arrangemanget som kommer spelas i flera hallar.

När det sedan gäller våra seniorer så tar herrarna nya tag i div 1 Norra efter degraderingen från Allsvenskan. Här blir det spännande att se vad killarna kan åstadkomma trots att ett par starka namn valt att lägga skorna på hyllan. Flertalet nyckelspelare är dock kvar och vi ser också en fin utveckling på ett antal yngre killar som nu kommer få chansen i hetluften. En viss indikation på var herrarna står kan vi eventuellt få redan till helgen eftersom de då möter seriefavoriterna IFK Tumba i två träningsmatcher.

Herrarna ställs under helgen mot seriefavoriten IFK Tumba i två träningsmatcher

Även damlaget ska bli spännande att följa framförallt för att se om de kan upprepa fjolårets fina säsong. Det finns en del som talar för det för även om ett par rutinerade spelare lämnat eller slutat så finns det ett antal yngre hungriga tjejer som knackar på dörren rejält, vilket innebär att konkurrensen i den totala truppen spetsats ytterligare. Damerna har som nämnts ovan redan hunnit med två träningsmatcher och kommer spela ett par till innan seriestarten bland annat mot Boden Handboll redan på onsdag 9/8 kl. 18.45, vilket blir en riktig värdemätare. Matchen sänds på Boden Handboll Solisdsport (89 kr).

Damerna tar sig an SHE-laget Boden Handboll på onsdag. Foto: Mats Engfors, Fotographic

Avslutningsvis känns det riktigt skönt att verksamheten återigen är på gång och förhoppningsvis fortsätter det i den riktningen under året.

Vi syns i hallarna

Nils Johansson

Ordförande i BBK Handboll