Ny tränare för herrlaget!

Vi hälsar Mathias Pettersson varmt välkommen till grönt!

Mathias Pettersson tillsammans med sportchef Hans Karlsson (vänster) och ordförande Nils Johansson (höger)

Mathias Pettersson kommer ursprungligen från Märsta där han varit aktiv i Skånela IF både som spelare och tränare. Mathias började sin handbollskarriär som spelare för Skånelas pojkar -94 där han spelade höger 9 och mitt 9. Efter att ha varit klubben trogen fram till 20 års ålder valde han att lägga skorna på hyllan. I samma veva som Mathias slutade spela själv fick han möjligheten att bli tränare för Skånelas pojkar -99. Det laget hade han ansvar för fram tills de kom upp i junioråldern då han lämnade över dem till HF SIF (Skånelas utvecklingslag).

Efter det tränade han pojkar -00 i deras sista A-pojks-säsong samtidigt som han hjälpte till med Skånelas herrjuniorer. Därefter tackade han ja till ett erbjudande om att ta över HF SIF, som huvudtränare. Efter två fantasiska säsonger som huvudtränare för HF SIF avslutades den sista säsongen med avancemang till div 1 Norra efter ett rafflande kval. Mathias har därmed varit med om att ta HF SIF två gånger till div 1, en gång som spelare och en gång som tränare.

Efter säsongen 17/18 och HF SIF:s avancemang till div. 1 valde Mathias att lägga tränarkortet på hyllan tillfälligt och flytta norrut till Luleå för att studera Sociologi på LTU.

Mathias tillsammans med sportchef Hans Karlsson

”Efter att ha blivit kontaktad av Hasse beslutade jag mig för att åka upp och göra ett par provträningar med BBK. Väl på plats möttes jag av ett gäng talangfulla killar som visade attityd på träningarna vilket gjorde att jag aldrig tvekade att ta på mig tränaruppdraget. För mig finns ingen anledning att tro något annat än att vi kommer vara med i toppen och kriga” säger Mathias som ser fram emot en rolig säsong i Bodens BK!

Mathias Pettersson med ordförande Nils Johansson

Från BBK:s sida hälsar vi Mathias varmt välkommen!