Foto: Victoria Westin-Ericsson

Tabelläget inför sista omgången för Dam 1 Norra – våra grönklädda ligger just nu på en 9:e plats med 20 poäng och + 8 i målskillnad vilket i sig innebär negativt kval. Redan klara för nedflyttning till lägre division är IK Bolton, Norrköpings KvIK och Enköpings HF då steget upp till kval och 9:e platsen är otagbart, 8 poäng i skrivandes stund. Damerna har alltså minst säkrat ett kval för att hålla sig kvar i division 1 även nästa säsong men vi nöjer oss inte där, vi vill undvika kval och säkra division 1-kontraktet på söndag! Det är en tajt serie sett från HK Silwing/Troja på 4:e plats ner till damernas 9:e plats – endast 4 poäng skiljer dessa 6 lag åt.

Förutsättningarna är väldigt enkla;

  • Vinst – Kontraktet säkrat!
  • Oavgjort och HK Tyresö Strand förlorar mot Strands IF Hudiksvall med mer än 5 mål – Kontraktet säkrat!
  • Oavgjort och HK Tyresö Strand vinner mot Strands IF Hudiksvall – Kval
  • Förlust – Kval

På söndag är det dags för Gimonäs Umeå IF att gästa Hildursborg i årets sista grundseriematch. Två lag som båda krigar om överlevnad i division 1 och vill undvika negativt kval. GUIF gör sin andra sejour i division 1 på 3 år efter att förra säsongen varit ner och vänt i division 2. Där gick de rent i 18 omgångar och distanserade sig själva mot övriga lag i Norr- och Västerbotten med hela 9 poäng och som mest 170 mål i målskillnad. Att de var hungriga på ännu en säsong i division 1 kan vi helt klart slå fast och de har hittills visat att det är även där de bör hålla till. Efter 21 omgångar finner vi nämligen GUIF på en 7:e plats med 22 inspelade poäng och minus 7 i målskillnad. De har bland annat kunnat plocka hem poäng på tabelltrean Strands IF Hudiksvall, tabellfyran HK Silwing/Troja samt tabellfemman VästeråsIrsta HK. Tack vare Umeå universitet och Norrlands universitetssjukhus har GUIF kunnat spetsa sin laguppställning från tidigare år med delvis lokala spelare med viss erfarenhet från högre divisioner. För att nämna några så är skyttarna Hanna Öst och Julia Ekvall ständigt sugna på att visa sig i målprotokollet. Även 6M-spelarna i form av Julia Lundqvist, Matilda Rölander och f.d. bodensaren Louise Sjökvist är några att hålla ett extra öga på. Målvakten från Kramfors, Evelina Sundberg, brukar också göra stabila insatser matcherna igenom.

Foto: Victoria Westin-Ericsson

Läget i det egna laget är fortsatt god, speciellt efter förra helgens vinst mot serietrean Strands IF Hudiksvall. Samtliga spelare har kunnat träna på bra under veckan och med tanke på att sista matcherna i division 2 har spelats finns samtliga spelare i damtruppen tillgängliga inför avslutningen på division 1. Till skillnad från förra helgens match så kommer junioren Linnea Åström in istället för Emilia Ekström och Malin Häggström, som varit på utlandssejour under större delen av säsongen, är åter tillgänglig för spel i den gröna tröjan. I övrigt är det samma laguppställning som förra matchen där vi hoppas att formen fortsatt håller i sig för rutinerade trion Carin Bergdahl, Mathilda Jonsson och Sally Lindström.

Ta med en vän och kom i tid, Norrbottens Miljökemi bjuder på inträdet och vi hoppas på att damerna får känna samma stöd som herrarna har fått senaste hemmamatcherna!

Seriematch Dam 1 Norra
Bodens BK HF – Gimonäs Umeå IF
Sön 17 mars, matchstart 16.00
Hall: Hildursborg
Domare: Richard Nordlund & Anders Blomqvist
Senaste mötet: Gimonäs Umeå IF 19 – 15 Bodens BK HF
GRATIS ENTRÈ