Idag hoppar damerna på bussen till Umeå för att möta Gimonäs på bortaplan. Det blir tredje bortamatchen i rad efter förra helgens dubbelmöte mot Kungsängen och AIK. En helg som blev en besvikelse poängmässigt efter två förluster. Besvikelsen var kanske ändå störst efter lördagen där tjejerna var mycket nära att kunna nypa någon poäng.

Nya tag väntar dock i helgen och Gimonäs är ett lag där tjejerna har stora möjligheter att knipa årets första tvåpoängare. Det är också en match som betyder mycket eftersom Gimonäs är ett lag som tjejerna bör ha efter sig i tabellen till våren om de ska undvika förra årets kvalspel. Gimonäs har inlett serien mot precis samma motstånd som våra tjejer, vilket inneburit tre raka förluster. Gimonäs främsta styrka brukar normalt sett vara försvarsspelet och så förefaller det vara även i år för trots tre förluster har de släppt in under 25 mål/match. Anfallsspelet verkar däremot inte fungerat hittills eftersom de endast skrapat ihop till 56 mål. Den minnesgode kommer säkert ihåg upplösningen på förra årets säsong där våra tjejer och Gimonäs möttes i sista omgången i en helt avgörande match. Matchen slutade oavgjort 20-20, vilket innebar kval för våra tjejer och en 8:plats för Gimonäs.

Foto: Mats Engfors, Fotographic

Tjejerna mönstrar samma lag som förra helgen, vilket innebär att Sanna Holmbom fortfarande saknas p.g.a. sjukdom samt att ingen av de tidigare skadade spelarna är åter i matchform. Laget har tränat på bra under veckan där fokus legat på anfallsspel, vilket förhoppningsvis leder till att de kan nyckla upp Gimonäs erkänt starka försvar.

Matchen spelas idag 16.15 i Sjöfruhallen, Umeå och förhoppningsvis går matchen att se via Solidsport.

Det är inte bara damlaget som är i elden idag utan även vårt U-lag på damsidan tar emot Nordmaling hemma i Hildursborg 14.00. U-laget som även spelade i onsdags där det blev en uddamålsförlust på bortaplan mot Kalix. Även herrar U har match idag på bortaplan mot Östersund. Matchstart 14.30 i Torvalla sporthall.