Trots att det återstår 5 omgångar av årets säsong har vi börjat arbetet med att bygga nästa års trupper. Ett arbete som kommit relativt långt på både dam- och herrsidan varför vi under den närmsta tiden har förhoppningar om att kunna presentera en hel del nyheter. Utgående från det är vi självklart mycket glada att kunna presentera att ”ikonen” Mathilda Jonsson fortsätter i grönt ytterligare en säsong. Ordet ”kulturbärare” tillhör väl just nu det mest missbrukade ordet inom svensk idrott bland journalister och vissa föreningar, men vem som skulle passa bättre in på ett sådant uttryck än just Mathilda. 

Mathilda Jonsson. Foto: Mats Engfors, Fotographic

Trots att hon i grunden inte är fostrad i BBK, Kalix HK som moderklubb, så har hon i alla fall i modern tid spelat fler matcher i grönt än någon nu annan aktiv spelare. Exakt hur många säsonger det blivit har vi inte exakt koll på, men det är i alla fall avsevärt fler än 10. Damlaget gör just nu sin 7:e raka säsong i division 1 sedan serieomläggningen till två serier 2013. På dessa år har de hittills spelat 137 matcher och Mathilda har funnits med i 136 av dessa. Hon har alltså bara missat en enda match på 7 år och den var våren 2014 mot Team Stockholm. En smått otrolig bedrift som inte blir mindre av att när Mathilda gjorde tjejernas 20:e mål i segermatchen mot HK Silwing/Troja i söndags så var det hennes 400:e mål sedan nya division 1 startade 2013.

Mathilda är inte heller bara en stabil och pålitlig spelare utan hon tar också ett stort ledaransvar utanför planen, vilket inte minst märkts under de två säsonger hon var spelande tränare. Fler nyheter som sagt var att vänta i närtid så häng med på hemsidan för att följa vad som händer!