Match mot Serieledarna!

Imorgon lördag flyger grabbarna söderut till Göteborg. Serieledarna från Kungsbacka, det vill säga HK Aranäs väntar på söndag i en match som startar 14:00.

Foto: Mats Engfors , Fotographic

Aranäs befinner sig som tidigare nämnt i serieledning med sina 13 poäng efter 8 spelade matcher. De kommer senast från en väldigt stark vinst på bortaplan mot Hammarby med siffrorna 28-32, efter att ha legat under med 20-14(!) i halvtid. De stod med andra ord för en rejäl vändning då de vann andra halvlek med 10 mål! Aranäs har en bred trupp med duktiga kanter, samt flera 9m som kan vara potentiella matchvinnare. Några värda att nämna är den mycket rutinerade spelfördelaren Gustav Hallén samt stegstarka Victor Santos. Hallén har erfarenhet från flertalet säsonger i handbollsligan med Karlskrona, samt spel utanför landets gränser. Även Santos har rutin från högsta ligan innan Aranäs åkte ner ett steg i seriesystemet. Rasmus Torbjörnsson är en annan målfarlig och teknisk spelare som håller till på H6. De har även en mycket rutinerad kugge i Daniel Bergqvist som vaktar målet, även han har erfarenhet från flera säsonger i högsta serien.

Gustav Hallén. Foto: HK Aranäs

Våra egna herrar kommer återigen från en ny förlust, denna gång på hemmaplan mot Rimbo med klara 24-38. Killarna stod upp bra och hade 7-7 efter ca 20 minuters spel. Därefter kom en av de djupa dalarna och siffrorna rann iväg fram till halvtid då resultatet skrevs till 7-16. I skrivande stund är matchtruppen inte uttagen men vi kan räkna med att den är mer eller mindre samma som förut. Lite oklarheter finns kring Filip Aronsson som dras med en handskada, men han flyger med grabbarna söderut.

Denna match är inget undantag från tidigare matcher, om inte annat kommer det nog vara en av de tuffare med tanke på att Aranäs leder serien. Matchen kommer att sändas live på Solidsport i vanlig ordning. Där kan ni även prenumerera månadsvis och få tillgång till samtliga Allsvenskan-matcher under säsongen – samtidigt som ni stöttar Bodens BK Handboll!

Glöm inte heller bort en heldag i Hildursborg på lördag där båda damlagen, samt våra U-herrar är i spel med matchstarter 12:00, 14:00 & 16:00.