Idag kan vi tillkännage att vi säkrat upp en trio lovande spelare till damlaget inför den kommande säsongen. Det handlar om Alice Edholm, Filippa Gustavsson och Fanny Jäger Röding. Samtliga tre är egna produkter som funnits med i A-truppen ett par säsonger redan trots att de är födda 2000.

Tyvärr har alla tre fått flera av sina första säsonger förstörda av skador och sjukdomar. Den som kommit längst i sin utveckling är Fanny som tagit en helt ordinarie plats under säsongen och också växt ut till en av damlagets absoluta nyckelspelare framförallt p.g.a. sitt uppoffrande försvarsspel. Frågan är om det finns någon annan spelare i div 1 som täckt ned så många skott som Fanny den senaste säsongen.

Fanny Jäger Röding. Foto: Mats Engfors, Fotographic

Alice kom tillbaka i spel efter juluppehållet efter en längre rehabperiod. Hon matchades därmed sparsamt i A-laget, men stod för flera riktigt bra insatser i U-laget efter återkomsten.

Alice Edholm. Foto: Mats Engfors, Fotograhic

Filippa har under året varit backup till Elin Grahn på V6, men avslutade tyvärr säsongen skadad. Hon är kvick med ett bra upphopp och vi är övertygade om att hon har ännu mer att ge framöver.

Filippa Gustavsson. Foto: Mats Engfors, Fotographic