BBK HF herrar har nu inlett försäsongen och samtidigt gjort klart med tre viktiga pjäser i lagbygget inför den allsvenska säsongen. Det handlar om spelarna Axel Magnusson, Samuel Sandsten och Joel Törnblom Johansson. Alla tre har varit tongivande spelare i BBK:s resa upp genom seriesystemet och får nu fortsatt förtroende i allsvenskan.

Efter den rafflande avslutningen av division ett norra stod det klart att vi kommer att få se allsvensk herrhandboll i Boden nästa säsong. För tre år sedan slutade BBK just ovanför kvalstrecket i division 2, men med hård träning och en vilja att satsa på egna produkter har man åstadkommit något som få trodde var möjligt. Resan tar dock inte slut här, utan BBK vill mer.

”Jag har alltid trott på grabbarna och för alla oss som varit kring laget i flera år är det inte alls förvånande att vi spelar i näst högsta ligan nästa säsong. Den moral, laganda och träningsflit som finns hos killarna är svårslagen. Helt klart ett resultat av att vi valt att satsa långsiktigt på egna produkter”, säger Hans Karlsson från BBK:s sportgrupp.

Samuel Sandsten och Joel Törnblom Johansson är två av dessa egna produkter, som nu tillsammans med Täbyfostrade Axel Magnusson är klar för nästa säsong. De studerar alla på LTU och har nu valt fortsätta handbollssatsningen parallellt med studierna.”Vi är mycket glada att killarna valt att förlänga med oss. Vi tar inte för givet att alla vill fortsätta med handbollen bara för att de blir kvar i stan. Det krävs mental styrka att orka träna så hårt som vi gör varje dag och att spela match varje helg. Lägg till ingenjörsstudier på det så förstår ni att grabbarna måste göra vissa uppoffringar för att hinna med”, fortsätter Hans Karlsson.

Albin Lindberg, tidigare spelare i BBK och assisterande tränare under fjolåret säger följande om spelarna:

”Joel är en mycket duktig avslutare från kanten. Han har bra spänst och en rent läskig arm och gör ofta helt overkliga mål. Samuel är något så ovanligt som en högerhänt högerkant, men har trots det varit en av våra viktigaste spelare senaste åren. Han är en smart spelare som vet när han skall ta avslut och en mycket duktig försvarsspelare. Axel tillhörde enligt mig en av seriens bästa försvarare i division ett ifjol. Om han bestämmer sig är det ingen som kommer förbi honom”.

Albin är också tillsammans med Tony Gustavsson från damlaget ansvarig för försäsongsträningen.

”Vi kommer att köra fyra gemensamma pass i veckan fram till midsommar och har nu haft våra första pass efter en månads uppehåll. Det ser ut som att spelarna hunnit vila upp sig och att de är sugna på att kasta boll igen. Jag känner ju grabbarna och jag vet att de kommer vara 100 % motiverade att träna hårdare än alla andra lag de fyra månader som är kvar innan serien startar.

Efter förra säsongens slut blev det klart att huvudtränaren Martin Lillthors flyttar tillbaka till huvudstaden och BBK letar fortfarande efter en ersättare, men här bjuder Hans Karlsson på en riktig cliffhanger.

”Absolut är det så att en ny tränare har varit vårt primära fokus. Ingenting är helt klart ännu, men vi har något mycket bra på gång. En lösning som vi tror stenhårt på och som är helt i linje med hur vi vill jobba. Så mycket kan jag säga. När vi har tränare på plats tror vi också att vi kan locka hit några nya spelare. Vi kommer inte att värva hit dyra utländska spelare som inte är nämnvärt bättre än de vi redan har. Vi tror på våra egna produkter. Med det sagt tittar vi självklart på hur vi kan förstärka truppen för att förbättra våra förutsättningar i en tuffare serie”.

Det ser alltså ut som att vi kan räkna med att BBK presenterar en ny tränare inom ett par veckor. Stay tuned.