Foto: Mats Engfors / Fotographic

Komfortabel seger för herrarna mot Eskil!

På förhand bäddade allt för att det skulle bli en jämn match. Eskil kom till Boden Arena med tre vinster och fyra förluster i bagaget; en poäng bakom Bodens BK herrar. En stark inledning från hemmalaget gjorde att de kunde koppla greppet om matchbilden och gå till pausvila med hela 19-10. Mycket pågrund av det starka kollektiva försvarsspelet och tålamodet i anfall. När väl Eskil fick flyt i spelet fanns en storspelande Jonatan Widgren mellan stolparna som visade varför han är en av seriens bästa målvakter.

I andra halvlek spelades matchen av på rutin och laget visade en stor mognad i jämförelse med förra helgens möte med HK Tyrold. Nu var segern aldrig hotad och trots förlust med tre bollar i andra halvlek spelades matchen av helt enligt matchplan. Oturligt nog drabbades en välspelande Axel Magnusson av en skada. I dagsläget är det oklart hur allvarlig den är men vi hoppas kunna se honom på planen redan till helgen när vi ställs mot serieledande HF SIF på bortaplan.

Bäste målskytt och kanske allra vassast på plan var Mattias Karlsson som med sina 7 mål verkligen har hittat tillbaks till sitt fina skytte. Samspelet med brodern och matchens lirare Oscar Karlsson samt en välspelande Arvid Pettersson på linjen gjorde att laget hittade många lösningar på Eskils försvarsspel. Alexis Landais och matchens kämpe Alexander Anglöw visade sina kvalitéer och bidrog till fyra mål vardera. Hela laget spelade på en hög och jämn nivå och detta går verkligen under begreppet “lagseger”.

I bortalaget var det framförallt den tidigare GUIF-spelaren Christian Knutsen som stack ut med sin rutin och sina 7 mål.

Slutresultat: 30-24 (19-10)

Målskyttar i matchen:
Bodens BK

Mattias Karlsson: 7 mål
Oscar Karlsson: 5 mål
Alexis Landais: 4 mål
Alexander Anglöw: 4 mål
Arvid Pettersson: 4 mål
Mattias Lindström: 2 mål
Samuel Sandsten: 1 mål
Carl Fägerman: 1 mål
Albin Nilsson: 1 mål
Axel Magnusson: 1 mål

HK Eskil

Christian Knutsen: 7 mål
Viktor Wansulin: 4 mål
Martin Karlsson: 3 mål
Johan Karlsson: 3 mål
Jesper Elgbacka Andersson: 3 mål
Jonathan Lantz: 2 mål
Albin Österman Carling: 1 mål
Ludvig Öhrbom: 1 mål