Karlskrona borta!

Även denna helg står våra herrar inför en ny match på bortaplan, denna gång mot HIF Karlskrona. De flög ner till Stockholm för övernattning tidigare idag, de flyger sedan vidare på söndagen med matchstart klockan 15:30 i Brinova Arena.

Foto: Mats Engfors / Fotographic

Karlskrona var inför säsongsstart tippade som ett topplag av många. De ramlade ner från Handbollsligan senaste säsongen och hade värvat ihop en stark trupp med målet att ta sig tillbaka till högsta serien. Med 11 omgångar spelade ligger de dock endast på en 9:e plats med 10 inspelade poäng. Värt att nämna är att vid fyra av lagets fem förluster har det bara skiljt 1 eller 2 mål. Hammarby är det enda laget som lyckats besegra dem med större marginal än detta, då med 4 mål. De har även utöver sina fyra vinster två stycken oavgjorda matcher. Sett utifrån detta kan vi dra slutsatsen att de är ett svårslaget lag där det krävs en bra prestation över 60 minuter för att lyckas.

Tongivande spelare är Viktor Ahlstrand och Erik Borgenhäll som båda är nyförvärv från Hammarby till denna säsong och håller till på M9 respektive H9. Förra säsongen stötte våra killar på Erik i bortamatchen mot Cliff. I vad som var den enda matchen han gjorde i div 1 då han annars spelade i Handbollsligan. Även Viktor har vårat 97-gäng mött i USM steg 4, då spelade han med Redbergslid som den säsongen spelade sig hela vägen fram till SM-guld för A-pojk. De har även en mycket duktig högerkant i Linus Andersson som har rutin från flera säsonger i högsta serien med Ystads IF. Han startade säsongen med en skada och missade några matcher, men är sedan en tid tillbaka i spel.

Viktor Ahlstrand. Foto: HIF Karlskrona

Våra egna herrar kommer senast ifrån en sur förlust på bortaplan emot Tyresö, de fick en jobbig start på matchen och låg direkt under med 6-1. Men efter en välbehövlig time out så jobbade de sig tillbaka till 6-6. Sedan var matchen relativt jämn och efter 48 minuter låg våra killar under med 25-21 men känslan var att de inte alls var uträknade. Sista delen av matchen tyckte Tyresö däremot ifrån och vann tillslut med 36-27 och våra killar inkasserade en ny förlust. Det fanns dock endel ljuspunkter att ta med sig i denna match och vi hoppas de tar med detta inför helgens drabbning emot Karlskrona. Morgan Berg kommer att missa även denna match efter sin skada, han har har kommit igång med träning under veckan men är ännu inte 100% och därför stannar han hemma i Boden. Även våran reslige skytt Mihail Cobzev saknades i senaste matchen, men nu är han tillbaka och redo för match.

Kan ni inte se matchen på plats kommer den att sändas live på Solidsport i vanlig ordning. Där kan ni även prenumerera månadsvis och få tillgång till samtliga Allsvenskan-matcher under säsongen – samtidigt som ni stöttar Bodens BK Handboll!