Idag har våra herrar flygit söderut för en ny bortamatch, denna gång mot målglada Rimbo med matchstart 19:00 idag fredag 31 januari i Sparbankshallen.

Rimbo ligger för närvarande på en 9:e plats i tabellen med 18 inspelade poäng. Det är dock en extremt jämn tabell och de har en match mindre spelad än lagen ovanför. Vid vinst kan de som bäst komma upp på en 5:e plats, endast 1 poäng bakom Amo och då även kvalspel till Handbollsligan. De snittar cirka 30,7 mål per match vilket gör dem till ett av seriens målfarligaste lag. Tongivande spelare är de tre spelskickliga 9M Ken och Jeff Tollbring samt Endrit Abdullahi. Ken ligger säsong efter säsong i den absoluta toppen utav skytteligan och Endrit likaså. Senaste mötet lagen emellan vann Rimbo med klara 24-38 i Hildursborg. I den matchen blev Endrit deras bäste målskytt med 9 st fullträffar. De är mycket spelskickliga och kommer ofta till rena lägen på 6M eller använder sig av sitt luriga och duktiga skytte från 9M.

Mattias Karlsson. Foto: Mats Engfors, Fotographic

Våra egna herrar kommer senast från en tuff match mot Aranäs där det blev största förlusten på länge. Glädjande är dock att Mihail Cobzev är tillbaka i spel och Mattias Karlsson som spelade sparsamt i den matchen kan förhoppningsvis gå för fullt i denna. Saknas i matchtruppen gör Albin Nilsson.

Det återstår nu 8 matcher av denna säsong för våra helger och en spelledig helg var nog välbehövligt för killarna då flertalet dras med småskavanker och slitna kroppar. De har dock tränat på bra och är förhoppningsvis redo för denna tuffa bortamatch för att avsluta säsongen med flaggan i topp. Vi hoppas såklart de ska kunna bärga några poäng till, dels för att visa resterande vad dem kan men även för att få med sig en bra känsla inför kommande säsong.

Kan ni inte se matchen på plats kommer den att sändas live på Solidsport i vanlig ordning. Där kan ni även prenumerera månadsvis och få tillgång till samtliga Allsvenskan-matcher under säsongen – samtidigt som ni stöttar Bodens BK Handboll!