Under helgen har våra herrar tagit flyget söderut till Stockholm och sedan begett sig vidare mot Lindesberg, det är match mot LIF Lindesberg på söndag klockan 14:00 i Lindesberg Arena som gäller. 

Lindesberg är ett väldigt spelskickligt lag som spelar en snabb handboll. De ligger för tillfället på en 7:e plats med 22 inspelade poäng. Med säkerhet kan vi säga att de har seriens duktigaste M6:a i Fatlum Ahmeti, en mycket rörlig spelare efter linjen och extremt säker i läget har gjort att han säsong efter säsong finns med i toppen utav den allsvenska skytteligan. De kommer senast ifrån en förlust på bortaplan mot Karlskrona med 32-24, där just Fatlum blev lagets bästa målskytt med sina 8 mål. Utöver honom handlar det mycket om Albin JärlstamJesper Nilsson och Herman Bosson, alla på 9m. Dessa tre är duktiga på att hitta inspel till Fatlum, men lyfter man inte kommer de även visa prov på rappt och fint skytte. Mötet i höstas vann Lindesberg klart med 23-37 efter att ha kört över våra killar i den andra halvleken. I halvtid var matchen tämligen jämn med resultatet 11-14. I den matchen bidrog de tidigare fyra nämnda spelarna med 25 av lagets 37 mål. Vi vet även att deras rutinerade målvakt har ådragit sig en skada någon gång efter vår senaste match och ej kommer vara tillgänglig för spel. 

Våra egna herrar kommer senast från en ny förlust på hemmaplan, denna gång mot Kungälv med 19-28. Det var en match där det kollektiva spelet offensivt aldrig riktigt kom igång och grabbarna hade svårt att göra mål. Bakåt spelade dem helt okej, även om Kungälv gjorde 28 mål kom 9 st utav dessa på kontring, vilket de vann matchen på. Uppställt stod alltså våra killar upp bra mot det gäng som jagar kval mot Allsvenskan.  

Inför helgens match mot Lindesberg saknas fortfarande Mattias Karlsson, men även Mihail Cobzev och Tom Rauhala Pettersson saknas på grund av skada. Däremot är vi extra glada att Gustav Carlsson är tillbaka i spel efter en lång tids frånvaro! Han har nämligen inte spelat match sedan början på december. Han har varit tillbaka i träning fullt ut ett tag nu och är redo för match. Tore Myhr får chansen igen och ersätter Tom, han bildar målvaktspar med Morgan. 

Kan ni inte se matchen på plats kommer den att sändas live på Solidsport i vanlig ordning. Där kan ni även prenumerera månadsvis och få tillgång till samtliga Allsvenskan-matcher under säsongen – samtidigt som ni stöttar Bodens BK Handboll!