HF SIF nästa!

Efter en spelledig helg är det dags för match igen, på söndag tar våra herrar emot utvecklingslaget HF SIF  klockan 16:15 i Boden Arena! Gränsen på 50 personer i publiken gäller ännu samt att de med säsongskort kommer att prioriteras!

Mathias Pettersson, Foto: Mats Engfors / Fotographic
Coach Mathias Pettersson ställs mot sin tidigare klubb. Foto: Mats Engfors / Fotographic

SIF har börjat säsongen med två vinster och två förluster, vilket placerar dem i mitten utav tabellen. Senast blev det en sur förlust mot topptippade IFK Tumba på hemmaplan med 29-31 efter en helt jämn match. Detta är ett ungt lag med många spelare som är och knackar på dörren till Allsvenskan med deras A-lag Skånela IF. Våra grabbar har senaste säsongerna mött SIF flertalet gånger så de känner till laget ganska bra, dessutom är det coach Mathias gamla klubb! Även Gustav har representerat Skånela i sina ungdomsår, för dessa två blir det nog en lite extra speciell match. Vi vet att det är ett tekniskt och välskolat lag som gillar att spela snabb handboll, spelare att hålla lite extra koll på är Isak Wallin på V6 och Axel Åhlin Andersson i mål. Isak vet vi sen tidigare matcher även kan spela på 9m om behovet finns! När detta är ett U-lag varierar det från match till match vilka som spelar, vilket betyder att våra grabbar kommer få fokusera mer på sig själva och stå för en bra prestation, eftersom det lag som åker upp behöver nödvändigtvis inte vara detsamma som föregående matcher.

Våra egna herrar kommer senast ifrån en seger på hemmaplan mot Sollentuna med 29-25. Det var en stabil vinst där laget stod för en solid prestation, detta syns framförallt genom 10 olika målskyttar och att alla spelare var in på planen. Killarna har under dessa två veckor tränat på bra och är taggade inför en tuff match på söndag! De har bland annat under förra veckan bytt ut en handbollsträning mot brottarfys!

Saknas i denna match gör Joel Törnblom Johansson som dragits med sjukdom under veckan. Joey Strömberg medverkar ej denna match heller, däremot är Tom Rauhala Pettersson tillbaka från sjukdom, han ersätter William Aspebo och bildar därmed målvaktspar med Morgan. En som undertecknad missade i förra uppsnacket och som även är med i helgens match är Mihail Cobzev! Han är en viktig pusselbit i detta lagbygge med sin rutin och storlek, vi hoppas han får visa upp sitt fina skytte åter igen. Sist men inte minst (men nästan) så är Simon Andersson tillbaka från skada och med i helgens matchtrupp!

Mihail Cobzev gör sin andra match för säsongen! Foto: Mats Engfors / Fotographic

Är ni inte en av de 50 som får se matchen på plats i Boden Arena så kommer den i vanlig ordning att sändas live på https://solidsport.com. Där kan ni även prenumerera månadsvis och få tillgång till samtliga matcher under säsongen – samtidigt som ni stöttar Bodens BK Handboll!