Herrarna VS. Kungsängens SK

Foto: Mats Engfors / Fotographic

Herrarna gör sin näst sista bortaturné när de reser till Stockholm för match mot Kungsängens SK söndag 1500. Kungsängen som imponerade rejält ifjol och slutade på en 4e plats har detta år haft en något tyngre säsong. Efter 19 omgångar har de spelat in 17 poäng, vilket placerar dem på en 9:e plats och negativt kval. De kommer senast från en bortaförlust mot erkänt hemmastarka IFK Nyköping med sifforna 33-25 (16-10). Senast Kungsängen ställdes mot våra egna herrar blev det grönvit seger med 35-29 (15-14). Matchen var dock jämn in i slutskedet och med 10 minuter kvar att spela var skillnaden endast en boll. Efter några snabba mål från kantspelarna kunde de dock hålla undan sista biten och skapa några bollars marginal. I matchen utmärkte sig Alexis Landais och Samuel Sandsten mest i målprotokollet och stod tillsammans för 20 av lagets 35 mål.

Spelare att hålla extra koll på i Kungsängen är fjolårets skytteligavinnare, högerkanten Simon Andersson, som hör till seriens bästa kantspelare med sitt breda register och spelsinne. Till denna säsong har även unge Anton Selander på M9 fått axla ett stort ansvar som spelfördelare efter att Gustav Odeheim lämnat för Enköpings HF. Anton har trots sin ringa ålder presenterat sig rejält, inte minst i bortamatchen mot Täby HBK tidigare i januari där han stod för 16 av lagets mål. Under tidigare möten har de två tunga skyttarna Markus Kvarnefalk och Dan Höglund på V9 respektive H9 som skapat stora problem. De har även en mycket rörlig M6a att hålla koll på i rutinerade Adam Lindblom.

Våra egna killar har de två senaste helgerna spelat rena seriefinaler. Först mot HK SilwingTroja (35-34) och nu senast mot Tumba (31-27), där man gått segrande ur båda de tuffa bataljerna och befäst sin serieledning. Speciellt matchen mot Tumba präglades av tufft och bra försvarsspel stora delar av matchen där de fick kämpa för sina mål. Dessa vinster innebär att herrarna nu är uppe i hela 9 raka vinster. Vi hoppas givetvis att trenden håller i sig men vi kan räkna med en tuff och jämn kamp imorgon med endast 3 omgångar kvar. Kungsängen kämpar för att undvika negativt kval medan vi för att behålla serieledningen inför de sista två omgångarna.

Morgondagens match kommer med största sannolikhet bli ytterligare en nagelbitare som avgörs i sista minutrarna, matchen sänds som vanligt på Solidsport!

Seriematch Herr 1 Norra 
Kungsängens SK – Bodens BK HF
Sön 3 mars, matchstart 15.00
Hall: Ekhammarhallen
Domare: Johannes Lindström & Darmin Zdenac
Senaste mötet: Bodens BK HF 35 – 29 Kungsängens SK