Herrarna tar emot topplaget Aranäs!

Denna lördag har våra herrar ännu en hemmamatch, de tar emot HK Aranäs med matchstart 18:30 i Hildursborg.

Vi hoppas på liknande jubel i dagens match! Foto: Mats Engfors/Fotographic

Aranäs ligger för tillfället på en 2a plats i tabellen med samma poäng som Hammarby men har sämre målskillnad. De har däremot en match mindre spelad så har därmed chans att gå förbi och ta över förstaplatsen vid vinst mot våra killar. De kommer senast ifrån en stabil vinst på bortaplan mot Torslanda med 24-30. De har ett mycket bra skytte på ytternio-positionerna och spelskickliga spelfördelare som är mycket duktiga på att hitta M6 och sätta de andra i bra lägen. Just deras M6 är en välväxt kugge på 194 cm vid namn Erik Karelius. De har en rutinerad spelmotor i Gustaf Hallén samt en mycket duktig skytt på H9 i David Svensson som våra herrar hade svårt att få tag på i senaste mötet lagen emellan, den matchen slutade 33-23 i Aranäs favör. Då drog David dit 6 mål och visade prov på sitt fina skytte. I den matchen saknades även deras mycket duktiga högerkant Rasmus Thorbjörnsson som exempelvis gjorde 9 mål i senaste vinstmatchen mot Torslanda, och säkerligen lär vara tillbaka i spel i denna match.

David Svensson. Foto: HK Aranäs

Våra egna herrar kommer senast från en snöplig förlust på hemmaplan mot Tyresö med 30-33. Det var en match som våra herrar ledde i början av matchen med 11-9, för att sedan tappa och ligga under med 15-16 i halvtid. Efter en halvlek var alltså matchen helt jämn. Sedan i andra halvlek gjorde Tyresö ett litet ryck på 3-4 mål som de lyckades hålla hela matchen ut. Börjes i motståndarmålet visade även prov på bra målvaktsspel, speciellt i slutskedet när allt skulle avgöras. Bland våra grönvita hjältar var det våran Sloven Jaka Zurga som stod ut från sin kant med 7 mål, vilket välförtjänt gav honom matchens lirare i BBK.

Truppen till denna match är densamma som senast, slut upp i Borgen och stötta killarna i deras kamp om att ta poäng från detta topplag som kämpar för serieledning och direktavancemang till Handbollsligan.

Kan ni inte se matchen på plats kommer den att sändas live på Solidsport i vanlig ordning. Där kan ni även prenumerera månadsvis och få tillgång till samtliga Allsvenskan-matcher under säsongen – samtidigt som ni stöttar Bodens BK Handboll!