Herrarna segrade – igen!

Morgan Berg high-five med målvaktskollegan Jonatan Widgren
Foto: Mats Engfors, Fotographic

Herrarna tog under söndagen sin 5:e raka seger i herrettan genom att besegra HK Eskil med 26-23 efter underläge i paus med 12-11. Det var en match med många ansikten. Den inleddes med att lagen bytte mål med varandra och försvarsspelet var inte riktigt på topp hos något av lagen. Efterhand fick främst Eskil bättre träff i försvaret och kunde via flera enkla kontringsmål av Daniel Wigö gå ifrån till en ledning med 10-6 i mitten av 1.a halvlek. In i BBK målet kom då Morgan Berg. Morgan stod nästan direkt för flera fina parader i kombination med att flera Eskil-avslut tog trävirket, detta medförde att våra killar sakta men säkert kunde knappa in på ledningen och i pausen var den nere i endast ett mål.

Efter paus fortsatte matchen vara jämn med Eskil i förarsätet. Avståndet var dock aldrig större än två mål. I 40:e minuten var Eskil i ledningen med 17-15, men då vände det hela och våra killar gjorde 6 raka mål och tog kommandot rejält. I 53min var sedan ledningen 23-18 och matchen kändes avgjord. Eskil fick då en straff samtidigt som Arvid Pettersson blev utvisad. Efter straffen valde Eskil att punktmarkera två av våra spelare vilket skapade viss förvirring hos våra killar. Detta gjorde att Eskil snabbt kunde göra 4 raka mål och helt plötsligt var det match igen. Våra killar var dock återigen starkast på slutet och kunde gå ifrån till seger med 26-23.
Återigen var det en riktig laginsats som lade grunden till segern, men en sådan här gång går det inte att bortse från Morgans målvaktsspel. Av utespelarna stack lagkaptenen Oscar Karlsson ut framförallt genom sina fina satsningar genom det kompakta Eskil-försvaret. Segern innebär att killarna behåller sin 4.e plats i denna otroligt jämna serie. Leder efter helgens omgång gör HK Silwing/Troja med 21 poäng, men ned till Täby på 8:e plats skiljer bara 4 poäng. Detta innebär självklart att samtliga 8 lag är inblandade i kampen om de tre topplaceringarna. Nästa gång herrarna är i elden är om två veckor då de åker till Stockholm för två matcher. Först på lördagen står Tyrold för motståndet och på söndag möter de Täby. Redan på onsdag denna vecka spelas dock flera intressanta matcher i serien. 5.an Tumba möter 3:an Nyköping, 2.an SIF möter 7.an Mantorp samt 8:an Täby möter 6:an Skuru. Resultaten i dessa kamper blir riktigt spännande att följa eftersom serien är så jämn som den är.