Herrarna mot Tyresö!

På söndag klockan 14:00 är det dags för årets första hemmamatch för herrlaget då Tyresö Handboll kommer på besök.

Foto: Mats Engfors, Fotographic

Senaste mötet mellan dessa lag slutade i vinst med 36-27 för Tyresö. Matchen var dock jämn under lång tid och det var först i slutskedet som avståndet blev större och Tyresö kunde springa ifrån till en säker vinst. Tongivande i den matchen var Fredrik Hellgren som stod för 10 mål och flera assist. Ni kanske känner igen efternamnet då han är lillebror till Johanna Hellgren i Boden Handboll. De har även en mycket duktig målvakt i Martin Börjes som våra killar stundtals hade svårt att göra mål på. Deras senaste match var 28/12 på bortaplan mot Kungälv där det blev en klar förlust med 40-32. Tyresö ligger i skrivande stund på en 10:e plats med 14 inspelade poäng, det vill säga precis ovanför negativt kval. Både Torslanda och Kärra jagar bakifrån med 13 poäng vardera. Det kommer alltså vara ett taggat Tyresö som kommer upp till Boden i behov av en vinst för att komma upp på säkrare mark.

Fredrik Hellgren. Foto: Tyresö Handboll

Våra egna herrar då? De kommer ifrån en solklar förlust på bortaplan mot Hammarby i början på veckan med 46-29. Dock började de matchen riktigt bra och hade efter lite mer än kvarten spelad en ledning med 7-12! Hammarby jobbade sig sedan ikapp och förbi och resultatet i halvtid var 16-14 fördel Bajen. Matchen kändes ännu jämn och våra grönvita hjältar stod för en bra första halvlek. 6 minuter in i andra halvlek står det 21-19 och matchen känns helt jämn, men sedan börjar motståndarnas bredd och spets i speciellt Gustav Davidsson lysa igenom. De får bättre träff bakåt som leder till tekniska fel för våra killar och enkla mål för Hammarby.

De har efter måndagens match tränat på i vanlig ordning, truppen till denna match är densamma som senast och vi hoppas stödet från hemmapubliken kan leda våra herrar till sin andra vinst i Allsvenskan.

Kan ni inte se matchen på plats kommer den att sändas live på Solidsport i vanlig ordning. Där kan ni även prenumerera månadsvis och få tillgång till samtliga Allsvenskan-matcher under säsongen – samtidigt som ni stöttar Bodens BK Handboll!