Herrarna mot Torslanda!

Idag söndag väntar en heldag i Hildursborg, som avslutas med våra herrar som tar emot HK Torslanda Elit klockan 15:45.

Foto: Mats Engfors / Fotographic

Torslanda är ett lag som har blandat och gett med sina resultat och har denna första halva av säsongen har de plockat på sig 11 poäng. Senast kommer de från en förlust mot Hammarby med 21-24.

De är ett väldigt duktigt lag med spritt målskytte. Men det finns också några spelare som brukar sticka ut, däribland Joseph Helgesson på V6 och Fredrik Jyborn på V9. Joseph gjorde till exempel 8 mål senast mot Hammarby. Några matcher in på säsongen fick de dessutom ta emot en bra förstärkning i Simon Örtelind. Simon är en ung och talangfull 9m som de senaste säsongerna hållit till i Redbergslid där han fått känna på spel i Handbollsligan. I mål har de även en kille som vårt 97-gäng mött i USM Steg 4 när han då spelade med RIK och vann SM-guld som A-pojk. Det handlar om Hayder Al-Khafadji som är en mycket explosiv och duktig målvakt. Hayder är dessutom seriens målfarligaste målvakt, och har prickat in 7 mål på de 12 matcher som spelats.

Joseph Helgesson. Foto: HK Torslanda Elit

Våra egna herrar kommer senast från en ny stor förlust med 40-23 (19-16) på bortaplan mot Karlskrona. Matchen var jämn i 35-40 minuter men sedan låste sig anfallsspelet och Karlskrona kunde göra många enkla mål. Positivt att ta med sig från denna match är anfallsspelet i första halvlek där de använde sig av 7 mot 6 spel som de utnyttjade väldigt bra och säkerligen lär använda sig mer utav framöver. Morgan Berg har nu missat två raka matcher men kommer denna helg vara tillbaka i spel! Endel oklarheter finns kring kapten Oscar Karlsson som återigen besväras av sin fotskada.

Kan ni inte se matchen på plats kommer den att sändas live på Solidsport i vanlig ordning. Där kan ni även prenumerera månadsvis och få tillgång till samtliga Allsvenskan-matcher under säsongen – samtidigt som ni stöttar Bodens BK Handboll!