Herrarna mot Kungälv!

Damerna vann igår toppmötet mot Kungsängen, idag är de dags för våra killar att ta emot Kungälv klockan 16:30 i Hildursborg.

Försvars- och målvaktsspel blir extremt viktigt i dagens match! Foto: Mats Engfors / Fotographic

Kungälv har stått för en riktigt stark vår och ligger för tillfället på en 6e plats, endast 3 poäng bakom Amo som har en match mer spelad och innehar sista kvalplatsen till Handbollsligan. De har efter nyår vunnit alla matcher utom en och kommer senast från en fin vinst på hemmaplan mot Karlskrona med 29-26 som även dem kämpar om kval uppåt. På 9m handlar det mycket om Daniel Wester och Adam Jöhnsson som båda förut har tillhört Handbollsligaklubben RIK. De har även sparkapital i Simon Källström som saknats i flertalet matcher sedan våra grabbar mötte dem i höstas. Han är en extremt bra skytt som håller till på V9 och har nu börjat komma tillbaka i spel. De har dessutom en duktig högerkant i Simon Torbjörnsson. Kungälv har ett stabilt målvakts- och försvarsspel där de sedan är väldigt duktiga i 1a och 2a fas! Även i detta lag finns en spelare med anknytning till handbollen i norr, nämligen Jonathan Wikman på M6 som under sina ungdomsår spelade i Malmberget. Han flyttade till Göteborg för flera år sedan och fortsatte till en början sin handbollskarriär i RIK under sin gymnasietid, innan han hamnade i Kungälv som han spelar i nu.

Jonathan Wikman. Foto: Kungälvs HK

Våra egna herrar kommer från en sämre prestation på bortaplan mot Linköping där det blev förlust med 36-25. Det fina spelet som man haft mot Rimbo och Skånela syntes inte till i den här matchen, även om de var jämnt i halvtid så drog Linköping sedan ifrån i andra halvlek och vann enkelt. Saknades gjorde Mattias Karlsson, det gjorde att Simon Andersson fick chansen och när han kom in på banan bidrog han med 2 mål i sin Allsvenska premiär! Mattias saknas fortfarande på grund av sin skada, sedan finns även ett litet frågetecken kring Samuel Sandsten som dragits med sjukdom. Utöver detta så är truppen densamma som förra helgen. En rolig detalj utöver Simons första mål, är att en annan egen produkt gjorde sina 2 första mål i Allsvenskan även han! Det handlar om Marcus Häggström på H9.

Vi hoppas givetvis att herrarna med hjälp av hemmaplan ska kunna göra en bra match mot ett lag som fightas om kval uppåt, man var ju så nära i den senaste hemmamatchen mot Skånela.

Kan ni inte se matchen på plats kommer den att sändas live på Solidsport i vanlig ordning. Där kan ni även prenumerera månadsvis och få tillgång till samtliga Allsvenskan-matcher under säsongen – samtidigt som ni stöttar Bodens BK Handboll!