Herrarna upp i serieledning

Foto: Mats Engfors, Fotographic
Herrarna går upp i serieledning division 1 Norra efter ytterligare två segrar, vilket gör att segerraden utökas till 7 raka tvåpoängare. Det innebär att de inte har förlorat sedan den 9 december och då ska vi också komma ihåg att fem av dessa matcher varit på bortaplan.
Under helgen ställdes dom först under lördagen mot seriejumbon HK Tyrold i en match där våra killar förväntades vinna, trots ett poängtapp mot just Tyrold på hemmaplan i höstas. Tyrold startade också denna match med en väldig energi och matchen var jämn hela 1:a halvlek. Det kändes lite som att lagen bytte mål med varandra och inget av lagen fick riktigt tag i försvarsspelet. Våra killar var i ledningen med 3 mål vid några tillfällen och hade paus kapat åt sig en tvåmålsledning. Första 8 min i 2.a halvlek följde samma mönster sedan kom ett ryck då Tyrold drabbades av en utvisning och grabbarna gjorde 5 raka mål på knappt 4 min. Efter det rycket var matchen i praktiken avgjord och det såg ut som att Tyroldspelarna fick betala en hel del för sitt intensiva spel i början matchen. Luckorna blev stora i deras mittförsvar, vilket medförde att våra mittsexor Arvid Pettersson 7 mål och Filip Aronsson 5 mål firade stora framgångar. Även en spelare som Alexander Anglöw kom till på ett bra sätt. Tyrold försökte sedan med diverse tekniska knep såsom 7 mot 6 spel och punktmarkering. Inget hjälpte dock utan detta gjorde snarare det hela värre och siffrorna rasade iväg. 19 mål de sista 20 min säger väl det mesta. Slutresultatet blev slutligen 43-32 till våra gröna krigare efter 17-15 i halvtid.
Arvid Pettersson (på bild) tillsammans med linjekollegan Filip Aronsson var svårstoppade under helgens matcher
Foto: Mats Engfors, Fotographic
Filip Aronsson
Foto: Mats Engfors, Fotographic
Alexander Anglöw stod för massvis av fina prestationer under helgens matcher
Foto: Mats Engfors, Fotographic
Under söndagen väntade sedan svårspelade Täby i Tibblehallen. En plats där våra killar aldrig tidigare lyckats vinna tidigare. Även på Täby hade de revansch att erfordra sedan hemmamötet i höstas. Grabbarna var också koncentrerade direkt från start och kunde gå ifrån till en ledning med 5-2 efter 10min. Då valde Täby att ta en tidig timeout. Efter timeouten kom de också tillbaka in i matchen och efter en kvart var det kvitterat till 7-7. Glädjen blev dock kortvarig för Täby för våra killar återtog kommandot direkt och efter det släppte de sedan aldrig taktpinnen i matchen. efter 20min kom en del som kan ha blivit avgörande för hela matchutgången. Grabbarna hade en tvåmålsledning, men drabbades av en utvisning. Ett utmärkt tillfälle för Täby att knappa in, men det blev dock tvärtom eftersom de våra gjorde 2-0 under sin egen utvisning. Ställningen i paus var sedan 15-10. Efter paus var det sedan aldrig något snack. Täby kom inte närmare i målprotokollet och när de sedan började tappa humöret något så drog våra killar ifrån ytterligare. Slutresultatet blev 32-22 efter en mycket väl genomförd match som grundlades med ett mycket stabilt försvarsspel matchen igenom. Jonatan Widgren gjorde också sin kanske bäste match för säsongen mellan stolparna. Av utespelarna ska alla ha överbetyg en liten extra ros måste vi dock ge till Mattias Karlsson som var banans bästa spelare med 7 egna mål och mängder med fina framspelningar till övriga lagkamrater.
Jonatan Widgren visade vilken klasspelare han är, toppinsatser i båda matcherna.
Foto: Mats Engfors, Fotographic
Mattias Karlsson hade stundtals lekstuga och låg bakom det mesta av lagets spel.
Foto: Mats Engfors, Fotographic
Segrarna innebär att vi har en riktig höjdare att se fram emot på söndag för då blir det seriefinal på hemmaplan eftersom serietvåan HK Silwing Troja kommer på besök till Hildursborg.