Herrarna drar söderut!

Imorgon fredag bär det av söderut för våra herrar igen. Denna gång för match mot Småländska Amo! Resan börjar med flyg ner till Stockholm, för att sedan färdas med minibussar till Linköping där det blir övernattning. På lördagen bär det sen av mot Alstermo för matchstart klockan 15:00.

Alex och grabbarna är redo för en ny tuff match!

Amo började säsongen starkt genom vinst med 28-25 mot förmodade topplaget Aranäs i premiärmatchen. I andra omgången gick det dock tyngre, då man förlorade mot Hammarby med klara 29-21. Under dessa två matcher finns det en spelare som stuckit ut lite extra i Amo, nämligen det danska nyförvärvet Mathias Mark Pedersen på 9m. Han har visat prov på mycket kvickhet och bra skytte från sin utgångsposition på V9. Under de två inledande matcherna har han mäktat med 19 mål. Att han kan göra mål är dock ingen nyhet, då han förra säsongen dunkade in hela 226 mål(!) för sitt lag i den tyska tredjedivisionen. Nicklas Andreasson är även han en spelare som visat prov på väldigt bra skytte, Nicklas är vänsterhänt och håller till på H9. En annan profil värd att nämna är Andreas Stockenberg, succétränaren som så sent som förra säsongen vann SM-guld med IK Sävehofs herrar! De spelar ett spel där dansken ska få komma mycket 1 mot 1 och utnyttja sin snabbhet samt skytte, men även ta de avgörande besluten.

Mathias Mark Pedersen. Foto: Amo HK

Läget i det egna laget är mer oklart då João Almeida och Filip Aronsson ådrog sig diverse småskador under senaste hemmamatchen mot AIK, samt att Mattias Karlsson dragits med sjukdom under veckan. Situationen för dessa tre är i skrivande stund oklart, men vi hoppas såklart killarna kryar på sig och hinner bli redo till lördagens drabbning. Matchen mot just AIK var en någorlunda jämn match där gästerna låg i förarsätet med 2-3 bollar större delen av matchen, för att sedan i slutet göra ett litet ryck. Däremot slarvades det av våra killar i slutskedet, vilket ledde till att slutresultatet skrevs till 26-20 i AIK:s favör. Det var en match med böljande spel där våra grabbar stundtals spelade bra, men även stunder där spelet hackade vilket gjorde det svårt att ta sig förbi AIK:s samspelta och duktiga försvar. När vår föredetting Jonatan Widgren dessutom tyvärr stod för en fin insats i målet.

Axel Magnusson ännu skadad, men nyckelspelarna Mattias och Filip är förhoppningsvis tillbaka i spel från sina skavanker.

Positiva saker att ta med sig från denna match är just stunderna med fin handboll, men även försvarsspelet som höjde sig en nivå jämfört med premiäromgången borta mot Kärra.

Viktig inför helgens match blir att fortsätta med stabilt försvars- och målvaktsspel, men även jobba mer med att hitta tajmingen i anfallet och luckra upp motståndarnas luriga och aggressiva försvar som kommer sätta våra grönvita hjältar under press. Matchen kommer sändas på Solidsport i vanlig ordning. Där kan ni även prenumerera månadsvis och få tillgång till samtliga Allsvenskan-matcher under säsongen – samtidigt som ni stöttar Bodens BK Handboll!