Herrar U mot Öjeby IF

Foto: Mats Engfors, Fotographic

Våra U-herrar ställs idag (onsdag) mot serieledarna Öjeby IF. Än så länge är Öjebyn obesegrade med endast poängtapp i en match under säsongen, vilket ger dem en marginal på 5 poäng ner till 2an Kiruna. Just Kiruna besegrades av Öjebyn med 32-25, som även våra killar vann mot i lördagens match med 31-20.

Tongivande spelare i Öjebyn är rutinerade Andreas Wiklund på M6 samt niometers-uppställningen Mattias Ingström, Viktor Viklund och Niklas Siljemark. Mattias har dock endast medverkat i 3 av 7 matcher – trots det har han stänkt dit hela 18 kassar. Vi kommer även få se en tidigare BBK:are i vänsterhänta Mathias Kraft (fd. Sundberg) på planen.

Våra killar har de senaste 2 matcherna gjort gedigna insatser med Imponerande försvars- och anfallsspel, vilket har resulterat i två raka vinster och +28 i målskillnad. Dessa matcher har präglats av kollektivt bra spel med spritt målskytte vilket blir viktigt att bibehålla i kvällens match mot Öjebyn.

BBK och Öjebyn har mötts två gånger denna säsong och båda gångerna har Öjebyn segrat. Första var hemma i Hildursborg som slutade 20-23 (9-12) och bortamatchen i Öjebyn blev 25-21 (14-12). Två målsnåla matcher där inget av lagen fått sitt anfallsspel att stämma. Med tanke på våra killars fina form och stora revanschlust så kan vi förvänta oss en jämn match där grabbarna kommer göra allt för att ge Öjebyn sin första förlust för säsongen. Laget är detsamma som senast i vinstmatchen mot Kiruna förutom att Morgan Berg inte får medverka i denna match då han spelade mest av målvakterna i den senaste div1 – matchen. In kommer istället Johan Hansson mellan stolparna. Läget är oklart för Jonatan Widgren som finns tillgänglig men som varit sjuk under veckan.

Innan matchen tar Damer U emot Lillpite IF 1800, gratis inträde till båda matcherna!

Seriematch Herr 3 Norra
Bodens BK HF U – Öjeby IF
Ons 30 januari, matchstart 20.00
Hall: Hildursborg
Domare: Per Grönberg & Tobias Björnsson
Senaste mötet: Öjeby IF 25 – 21 Bodens BK HF U