Hemmamatch igen!

Denna helg kommer Rimbo HK Roslagen till Hildursborg, klockan 14:00 på söndag är det dags för våra herrar att bege sig in i en ny kamp.

Rimbo har börjat denna säsong med 4 vinster och 3 förluster och ligger därmed i mitten av tabellen med 8 poäng och +3 i målskillnad. Rimbo är ett lag som av många nog förknippas med familjen Tollbring. Svenska landslagsstjärnan och Rhein-Neckar Löwen-proffset Jerry Tollbring kommer nämligen därifrån. I laget finns hans två bröder som är två av lagets stöttepelare, Ken- och Jeff Tollbring. Speciellt Ken som är en av lagets bästa målskyttar säsong efter säsong. Han är även med och tampas i den absoluta toppen av den allsvenska skytteligan i stort sett varje säsong. Båda två huserar på 9m. En tredje spelare värd att nämna är Endrit Abdullahi som även han håller till på 9m där han är en mycket pålitlig målskytt. Ett exempel på detta är från några säsonger sedan, då han som 19-åring smällde in makalösa 22(!!) mål i en allsvensk match!

Endrit Abdullahi. Foto: Rimbo HK Roslagen

Rimbo spelar ett snabbt spel med väldigt mycket steg- och smuggelskott från just dessa tre killar. De använder sig också ofta mycket av 7 mot 6 spel där de är väldigt duktiga på att utnyttja övertaget.

Våra egna herrar kommer från en förlust på bortaplan mot Skånela med klara 34-17. Första halvlek stod killarna däremot upp bra och gick till halvtidsvila med underläge 16-11, men med en positiv känsla. De var länge med i matchen där försvaret såg mer kompakt ut vilket ledde till lite kontringar och lätta mål. Skånela lade dock på ytterligare en växel i försvaret när andra halvlek började. Detta gjorde det väldigt jobbigt för våra killar som fick flertalet kontringar emot sig.

Kapten Oscar Karlsson saknades i matchtruppen på grund av sin fotskada, men har i veckan varit tillbaka i träning om än med lite smärtor. Denna vecka är det Carl Fägerman som dragit på sig en huvudskada som gör att han lär missa helgens match. Annars kan vi nog räkna med att coach Ventura mönstrar samma trupp som tidigare matcher.

Se till att ta en paus i höstlovet samt allhelgona-firandet och slut upp i borgen för att stötta våra grönvita hjältar i deras kamp om de första poängen i Allsvenskan. Kan du inte se matchen live kommer den att sändas live på Solidsport i vanlig ordning. Där kan ni även prenumerera månadsvis och få tillgång till samtliga Allsvenskan-matcher under säsongen – samtidigt som ni stöttar Bodens BK Handboll!